banner
Spor

Göğsümüzü kabartan başarı

aksaray Ünİversİtesİ mezunu riza kayaalp”İn sirti yere gelmİyor   aksaray Üniversitesi mezunu rıza kayaalp 9. avrupa şampiyonluğunu elde etti. avrupa güreş Şampiyonası grekoromen stil 130 kilo finalinde gürcü rakibi iakobi..

Göğsümüzü kabartan başarı
banner

aksaray Ünİversİtesİ mezunu riza kayaalp”İn sirti yere gelmİyor
 
aksaray Üniversitesi mezunu rıza kayaalp 9. avrupa şampiyonluğunu elde etti.
avrupa güreş Şampiyonası grekoromen stil 130 kilo finalinde gürcü rakibi iakobi kajaia”yı yenen rıza kayaalp, altın madalya kazandı. aksaray Üniversitesi beden eğitimi ve spor fakültesi mezunu rıza kayaalp”in bu başarısı aksaray Üniversitesi”nini de göğsünü kabarttı.
romanya”nın başkenti bükreş”te düzenlenen şampiyonada grekoromen stilde mindere çıkan rıza kayaalp, gürcü rakibini 3-0 yenerek üst üste 8, toplamda ise 9. kez avrupa şampiyonu oldu.
rıza kayaalp, 9. zaferiyle türk güreş tarihinde avrupa şampiyonalarında en fazla altın madalya kazanan sporcu unvanını elde etti. rıza, bu şampiyonadan önce rekoru hamza yerlikaya”yla paylaşıyordu.
cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan, rıza”yı telefonla aradı.
rıza kayaalp”i başarısından dolayı tebrik eden erdoğan, "rıza, seni tebrik ediyorum. gözlerinden öpüyorum." dedi.
kayaalp, 2014 yılında aksaray Üniversitei”nden mezun olduğunda şu ifadeleri kullanmıştı: “asÜ besyo, spor alt yapısı olarak türkiye”nin en iyileri arasındadır. böyle bir okuldan mezun olmak benim için de önemli bir gurur vesilesidir. burada öğrendiklerim spor yaşamıma pozitif değer kazandırdı. Üzerimde emeği olan tüm hocalarıma ve bana her zaman destek olan tüm aksaray halkına ve üniversitemize teşekkür ediyorum.”

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası