banner
Genel

Gönüllü okuyucuların desteğiyle görme engelliler sınava hazırlanıyor

68 Aksaray Görme Engelliler Spor Kulübü tarafından Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’na ( EKPSS) hazırlanan görme engelli bireyler için kurs açıldı. Türkçe, tarih, coğrafya, matematik, vatandaşlık gibi çeşitli branşlarda dersler..

Gönüllü okuyucuların desteğiyle görme engelliler sınava hazırlanıyor
banner

68 Aksaray Görme Engelliler Spor Kulübü tarafından Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’na ( EKPSS) hazırlanan görme engelli bireyler için kurs açıldı.

Türkçe, tarih, coğrafya, matematik, vatandaşlık gibi çeşitli branşlarda dersler veriliyor. Aynı zamanda kursiyerlere meslek sahibi olabilmeleri için de rehberlik ediliyor. 68 Aksaray Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Yunus Emre Yıldırım, EKPSS’ye katılacak görme engelli bireyler için için gönüllü okuyuculara ihtiyaç olduğunu ve bunu sosyal medya hesaplarından duyurduklarını söyledi.

Gönüllü okuyucu olmak isteyenleri derneklerine beklediklerini ifade eden Yıldırım;“Aksaraylı duyarlı vatandaşlarımız bizlere gelip destek oluyor. Şuanda onlarla birlikte kurslarımızı başlattık. Ama ihtiyaç var hala. İnşallah herkesi bu konuda destek olmaya bekliyoruz” dedi.

BİR NEBZE GÖNÜLLERE DOKUNABİLİRSEK NE MUTLU BİZE

Kampanya ya gönüllü katılan Murat Eskil; “Engelli vatandaşlarımıza bu kursta gönüllü olarak hizmet etmek benim için çok manidar. Biz özellikle genel manada istiyoruz ki bizim ardımızdan gelen genç arkadaşlarımız da hayat kalitelerini artırabilsinler, yetişebilsinler ve hayatlarını da daha rahat ve kolay bir şekilde idame ettirebilsinler.Çünkü engellere sığınmamak gerekiyor. Engelli olmak yok olmak değildir. Engelli olmak yok sayılmak da değil. Bir dokunuşla hayatlar değişebilir. Benim gibi birçok gönüllü ile bir nebzede olsa gönüllere dokunabilirsek ne mutlu bize” diye konuştu. Haber: Erkan ALTUNTAŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası