banner
Eğitim

Günümüzdeki imkanların kıymetini çok iyi bilmeliyiz

rektÖr Şahİn, fen lİsesİ ÖĞrencİlerİyle buluŞtu aksaray Üniversitesi (asÜ) rektörü prof. dr. yusuf Şahin, Üniversite sınavlarında ilk dilimde puan alan öğrencilerin büyük kısmının tıp fakültesi düşündüğünü, bunun anlaşılabilir olduğunu ancak..

Günümüzdeki imkanların  kıymetini çok iyi bilmeliyiz
banner

rektÖr Şahİn, fen lİsesİ ÖĞrencİlerİyle buluŞtu aksaray Üniversitesi (asÜ) rektörü prof. dr. yusuf Şahin, Üniversite sınavlarında ilk dilimde puan alan öğrencilerin büyük kısmının tıp fakültesi düşündüğünü, bunun anlaşılabilir olduğunu ancak diğer alanları da önemsemek gerektiğini söyledi.
rektör Şahin abdülhamid han fen lisesi öğrencileriyle “kariyer söyleşisi” programında bir araya geldi. türkiye”nin son yıllarda yakaladığı başarı ivmesinin eğitim-öğretimin niteliğinin gelişmesine de vesile olduğunu ve bugün öğrencilerin geçmişe kıyasla son derece geniş imkânlara sahip olduğunu kaydeden Şahin, kendi kuşaklarının daha kısıtlı imkânlarla okuduğunun altını çizdi. bunun kıymetini bilmek gerektiğini söyleyen asÜ rektörü Şahin, üniversite sınavları ve tercihler konusunda da tavsiyelerde bulundu. türkiye”de, yüksek puan kategorisindeki öğrencilerin büyük kısmının tıp fakültesi”ne gitmek istediğini ve aslında bunun anlaşılabilir olduğunu ifade eden Şahin, “meseleye sadece bu cepheden bakmak çok doğru olmaz. hayatın diğer alanlarını da eksik bırakmamak gerekiyor. mimarlık, siyaset, mühendislik, sosyoloji… İlk dilimden puan alan öğrenciler bu alanlara da gitmeli. sürekli hayatın bir alanını öncelemek, diğer alanlarını eksik bırakabiliyor. İyi mimarlar, iyi sosyologlar, iyi öğretmenler, iyi mühendisler olursa, bu durum hayatın her alanına olumlu etki yapar” dedi. bazen öğrencilerle ailelerinin tercihler konusunda aynı noktada buluşamadıklarını söyleyen Şahin, “aileler kimi zaman kendi istedikleri alanlara çocuklarını yönlendirebiliyorlar. tercihlerde elbette ailenize ve öğretmenlerinize danışın ama en nihayetinde bölümü siz okuyacağınız için son kararı kendiniz verin. bu süreci de kırıp dökmeden yapmak gerekiyor” şeklinde konuştu.
Şahin, sunumunun ardından soruları cevaplandırdı ve tüm öğrencilere gerek sınav sürecinde, gerekse hayatta başarılar diledi. etkinlik, okul içi düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere hediyelerin takdim edilmesinin ardından sona erdi. (haber merkezi)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası