banner
Siyaset

‘Hamidiye’de yaşanan sorunun takipçisi olacağız’

cumhuriyet halk partisi (chp) aksaray İl başkanı ali abbas ertürk, aksaray merkez”e bağlı hamidiye”de yaşanan tapu sorununu gündeme taşıdı. hazine arazisi üzerinde bulunan evlerin, ev sahiplerine devri ile ilgili sorunlar..

‘Hamidiye’de yaşanan sorunun takipçisi olacağız’
banner

cumhuriyet halk partisi (chp) aksaray İl başkanı ali abbas ertürk, aksaray merkez”e bağlı hamidiye”de yaşanan tapu sorununu gündeme taşıdı. hazine arazisi üzerinde bulunan evlerin, ev sahiplerine devri ile ilgili sorunlar olduğunu iddia eden ertürk; hamidiyelilerin evlerine sahip olabilmeleri için istenen ücretlerin yüksekliğine vurgu yaptı. talep edilen ücretlerin şu anki emlak piyasası fiyatları açısından normal gibi görüldüğünü ancak bahsi geçen evlerin durumunun farklı olduğunu söyleyen ertürk “emlak piyasası açısından bakarsak bu rakamlar kabul edilebilir. ama insanların dedesinden, babasından kalmış evleri var, içinde doğup büyüdükleri, çocuklarını yetiştirdikleri evler. birçoğu organize sanayi”de asgari ücretli çalışan, birçoğu emekli maaşından başka geliri olmayan vatandaşlarımızın. bu rakamlarla, bu taksitlerle evlerine kavuşmaları mümkün değildir.  yetkililerin fiyatları belirlerken türkiye gerçeklerini, ekonomik krizin gerçeklerini, insanların yoksulluğunu ve insanların gelir düzeyinin düşüşünü dikkate alarak uygun fiyat belirlemeleri lazım. tokİ”yle nasıl uygun fiyatlı ev sahibi yapıyorsa devletimiz, bu bakış açısıyla sorunu ele alması lazım. nasıl ki organize sanayi bölgesi”nde piyasa fiyatının çok altında bir fiyatla istihdam olsun, yatırım olsun, insanlar iş sahibi olsun diye o arazileri uygun fiyatlı veriyorsa, hamidiye ve alaca”da da aynı uygulamanın yapılması lazım” ifadelerini kullandı.

hamidiye”de yaşanan bu sorunu yakından takip ettiklerini ve gündeme taşımayı sürdüreceklerini belirten ertürk; “ana muhalefet partisi olarak bu sorunun çözümü için ilgili mercilerle görüşeceğiz” dedi. (haber bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası