banner
Gündem

‘Harekette Benim Varım’ etkinliği renkli görüntüler oluşturdu

aksaray”da "avrupa hareketlilik haftası" dolayısıyla etkinlik düzenlendi. etkinliğe aksaray valisi hamza aydoğdu, aksaray Üniversitesi (asÜ) rektörü prof. dr. yusuf Şahin ve İl gençlik ve spor müdürü aslan yıldız ile sporcular..

‘Harekette Benim Varım’ etkinliği renkli görüntüler oluşturdu
banner

aksaray”da "avrupa hareketlilik haftası" dolayısıyla etkinlik düzenlendi. etkinliğe aksaray valisi hamza aydoğdu, aksaray Üniversitesi (asÜ) rektörü prof. dr. yusuf Şahin ve İl gençlik ve spor müdürü aslan yıldız ile sporcular katıldı.
gençlik ve spor İl müdürlüğünce aksaray Üniversitesi stadyumu”nda düzenlenen etkinlikte sporcular, tekvando, karate, tenis gösterisi sundu. protokol üyeleri ise üniversite içerisinde bisiklet sürerek farkındalık yarattı.
23-30 eylül tarihleri arasında avrupa spor haftası kapsamında etkinliklerin düzenlendiğini belirten vali hamza aydoğdu, “bugün türkiye”de 81 ilimizde kutlamalar yapılıyor. rektörümüzün ev sahipliğinde ‘harekette bende varım” sloganı ile farklı branşlarda etkinliklerimizi gerçekleştirdik. Üniversitemizin girişinden bisikletlerimizi sürüp geldik. teknolojinin çok hızlı geliştiği bir dünyada çocuklarımızın mutlaka bir spor dalı ile derinleşmeleri gerekiyor. bir spor veya sanat dalı ile ilgilenen çocuklar kişisel gelişimi, toplum içerisindeki uyumu, değerlerine ve coğrafyasına olan bağımlılığı üst düzeyde oluyor.  bunun için bizim ailelerimizden ve çocuklarımızdan başlayarak mutlaka bir spor branşına yönlendirmemiz gerekiyor. aksaray sporun cazibe merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. aksaray”da da bundan sonra hem üniversitemizde hem de gençlik ve spor İl müdürlüğümüz ile birlikte daha güzel etkinlikler yapacağız” diye konuştu.
‘spor tesİslerİmİzle
Şehrİmİzİn hİzmetİndeyİz”
aksaray Üniversitesi rektörü prof. dr. yusuf Şahin, “2018 yılının sonunda cumhurbaşkanlığı, yükseköğretim kurulu (yÖk) ve tÜbİtak”ın ortaklaşa kararı ile 2006 yılından sonra kurulan üniversiteler içerisinde spor ve sağlık alanında ihtisaslaşmayla yetkilendirilen bir üniversiteyiz. Üniversitemizde tribünümüz, pistimiz, futbol sahamız ve diğer müştemilatı ile beraber şehrimizin hizmetindeyiz” dedi.
‘etkİnlİkler 1 hafta
boyunca sÜrecek”
gençlik ve spor İl müdürü aslan yıldız ise çeşitli branşlarda yapılan turnuvanın hafta boyunca devam edeceğini söyledi. yıldız, “spor her yaştan ve bireyin hareket bilincini artıran fiziksel aktiviteye teşvik eden sağlıklı yaşam konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayarak insanlara spor yapma alışkanlığı kazandırmaktır. spor kültürünün tabana yayılmasını sağlamak bireylerin spor branşlarına katılımını sağlamak ve bireylerin spor branşlarına daha bilinçli katılımını sağlamak,  ülkemizin spor, sağlık ve kültür turizmine katkıda bulunması hedeflenmektedir” ifadelerini kullandı. foto-haber:erkan altuntaŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası