banner
Gündem

Hayat kurtaran fermuar sistemi

aksaray”daki 112 acil yardım ambulansları her gün yüzlerce olaya müdahale ediyor. onları bu süreçte en çok zorlayan şey ise ‘fermuar” sistemini bilmeyen sürücüler. tüm sürücülerden de ambulanslara yol vermeleri için..

Hayat kurtaran  fermuar sistemi
banner

aksaray”daki 112 acil yardım ambulansları her gün yüzlerce olaya müdahale ediyor. onları bu süreçte en çok zorlayan şey ise ‘fermuar” sistemini bilmeyen sürücüler.
tüm sürücülerden de ambulanslara yol vermeleri için duyarlılık beklediğini belirten 112 acil yardım şoförleri, “sağlık bakanlığının “yaşama yol ver” kamu spotunda olduğu gibi tüm sürücülerimizden duyarlılık bekliyoruz. fermuar sistemiyle yol açarlarsa bizde daha hızlı ve etkin şekilde hastalara ulaşıp müdahale ederiz” dediler.
aksaray”da 20 farklı istasyonda günde 55 ambulans görev yapıyor. ambulanslar her gün ortalama 120-150 kez, acil vakalar için trafiğe çıkıyor. acil sağlık ekipleri bu süreçte zamanla yarışıyor. en büyük problemleri ise ambulanslara nasıl yol verilmesi gerektiğini bilmeyen şoförler.
yol vermeyi bilmeyen ve paniğe kapılan araç sürücüleri kimi zaman ambulansların kaza yapmasına neden oluyor. kaza yapan ambulansında diğer araçlar gibi tutanak tutma zorunluluğu var. bu sırada eğer araçta bir hasta varsa başka ambulans çağrılıyor. ama ambulans için beklenen her an hastanın aleyhine işliyor.
sürücüleri uyaran acil sağlık çalışanları şunları söyledi: “hastalara zamanında yetişebilmek için insan üstü çaba gösteren ambulans sürücülerinin en büyük problemi, fermuar sistemini bilmeyen sürücülerin, özellikle yoğun trafikte, tehlikeli manevralar yaparak kazalara yol açması. bu kazalar hafif de olsa süreci riske sokabiliyor. çünkü ambulans sürücüleri de tıpkı normal araçlar gibi herhangi bir trafik kazasına karışması durumunda tutanak tutmak zorunda. hastanın durumu o anda hayati tehlike taşımıyorsa, 112 komuta kontrol merkezinden yeni ambulans isteniyor ve hasta o ambulansa naklediliyor. ambulans, vakaya giderken kaza geçirmişse, adrese başka bir araç yönlendirilmek zorunda kalınıyor. kazaya karışan ambulans gerekli işlemlerin yapılması için olay yerinde kalıyor. tüm bunlar zamanla yarışılan 112 sisteminin işleyişini aksatıyor” foto-haber: erkan altuntaŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası