banner
Esnaf

İkinci el piyasası 45 günde yaklaşık yüzde 20 yükseldi

otomobil fabrikalarında sıfır otomobillerdeki çip krizi sebebiyle otomobil arzında yaşanan sıkıntılar, hem sıfır hem de ikinci el otomobillerin fiyatlarını yükseltti. İkinci el piyasasının çip krizinden olumsuz yönde etkilendiğini kaydeden aksaray..

İkinci el piyasası 45 günde yaklaşık yüzde 20 yükseldi
banner

otomobil fabrikalarında sıfır otomobillerdeki çip krizi sebebiyle otomobil arzında yaşanan sıkıntılar, hem sıfır hem de ikinci el otomobillerin fiyatlarını yükseltti.
İkinci el piyasasının çip krizinden olumsuz yönde etkilendiğini kaydeden aksaray galericiler sitesi esnaflarından İsmail İnce, “oto pazarında fiyatların yükselmesi galericileri de çok etkiliyor. sattığımız aracın yerine araç alamıyoruz. hatta verilen fiyatın üstünde aynı aracı aldığımız zamanlar oluyor. vatandaşlar ise araç almakta zorlanıyor. İkinci el piyasası 45 günde yaklaşık yüzde 20 yükseldi. birde yakıt ile yedek parçanın da yükselmesi ikinci el oto piyasasında fiyatların artmasına neden oldu.  döviz kurlarının yükselmesi ve sıfır araçlara gelen zamlar ikinci ele hemen yansıdı. Şu anda ikinci el araç fiyatlar en yüksek zirvesini gördü. fiyatlar daha da yükselecek gibi gözüküyor” dedi.
fİyatlar yÜkselİnce pazarda alim satim durdu
pazarda kuru kalabalık olduğunu belirten İnce,  “İşletmemizde 20 tane ikinci el araç var. henüz hiç soran müşteri olmadı. 2003-2004 model araç 115 ile 120 bin tl olunca alım satım durdu. pazarda birçok vatandaş sadece aracın piyasasını öğrenmek için geliyor. sıfır araçlarda çip krizinden dolayı piyasada sıfır araç bulamayan vatandaşlar ister istemez ikinci ele yönelecek” diye konuştu. foto-haber: ali furat

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası