banner
Röportaj

İpekyolu’nun canlı şahidi: Sultanhanı

Medeniyetler diyarıdır aksaray her köşesinde bambaşkadır saklı bahçeleri. aksaray olmak zordur , aksaray olmak osmanlı olmaktır, selçuklu olmaktır, İlhanlı olmaktır, danişmentli olmaktır,karamanoğulları olmaktır.tarihe tanıklık etmektir aksaray…10 bin yıllık tarihi olan..

İpekyolu’nun canlı  şahidi: Sultanhanı
banner

Medeniyetler diyarıdır aksaray her köşesinde bambaşkadır saklı bahçeleri. aksaray olmak zordur , aksaray olmak osmanlı olmaktır, selçuklu olmaktır, İlhanlı olmaktır, danişmentli olmaktır,karamanoğulları olmaktır.tarihe tanıklık etmektir aksaray…10 bin yıllık tarihi olan aksaray anadolu”yu adeta yeniden yazmaktır.

tarih boyunca farklı dinleri bünyesinde barındıran inanç şehri aksaray hristiyanlık ve islami döneme ait değerleriyle inanç turizminin önemli merkezlerinden birisidir. sultanhanı aksaray”ın sultanhanı kasabası”ndadır.   aksaray-konya karayolu üzerindeki han, selçuklu devri”nin mimari taş işçiliği ve süsleme sanatları bakımından şaheserdir. sultanhanı, 1229 yılında anadolu selçuklu sultanı i. alaeddin keykubad tarafından yaptırılmıştır.1278 yılında anadolu selçuklu sultanı ii. gıyaseddin keyhüsrev tarafından genişletilmiştir. ticari ve askeri açıdan önemli olan konya-aksaray yolunun emniyetini sağlamak için kurulmuştur.

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası