banner
Gündem

İYİ Parti teşkilatı Uygur Türkleri için toplandı

İyİ parti aksaray İl başkanlığı, 8 mart dünya kadınlar günü”nde, çin”in işkencelerine maruz kalan doğu türkistanlı kadınlar için basın açıklaması düzenledi. İyİ parti tarafından 81 ilde eş zamanlı yapılan basın..

İYİ Parti teşkilatı Uygur Türkleri için toplandı
banner

İyİ parti aksaray İl başkanlığı, 8 mart dünya kadınlar günü”nde, çin”in işkencelerine maruz kalan doğu türkistanlı kadınlar için basın açıklaması düzenledi.

İyİ parti tarafından 81 ilde eş zamanlı yapılan basın açıklamasında,”uygur türkleri yalnız değildir” denildi.

çin”in, doğu türkistan”ı hâkimiyeti altına aldığını ve tarihten bu yana, etnik temizlik ve asimilasyon politikası uyguladığını söyleyen Ömer faruk ağır, “çin halk cumhuriyeti”nin kuruluşundan bu yana 35 milyon doğu türkistanlı katledilmiştir. çin”in günümüzde doğu türkistan”a uyguladığı sert politikaları devam etmektedir. soydaşlarımız dinini yaşamanın ve kültürünü gelecek nesillere aktarmanın haklı mücadelesini vermektedir. ancak dünya soydaşlarımıza yapılan zulme tanıklık etmektedir. 8 mart vesilesiyle başta genel başkanımız ve türk dünyası ve yurtdışı türkler başkanlığı olarak her fırsatta zulme karşı çıktık çıkmaya devam edeceğiz. bugün bizim için doğu türkistanlı kadınlar ve dünyada zulüm gören kadınlar için ayağa kalkma günüdür. kadınlar gününde doğu türkistanlı kadınlarımızın ne gibi muamelelere maruz kaldığını kamuoyu vicdanı önüne sermek istiyoruz” dedi.

ağır, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı; “doğu türkistanlı kadınlar, planlı ve demografik yapıyı çin politikasına göre dizayn edecek şekilde doğum kontrolü uygulamalarına, zorla kürtaja ve kısırlaştırma müdahalelerine maruz bırakılmaktadır. bu müdahaleler sırasında hayatını kaybeden, sakat kalan ya da psikolojik travmalar sebebiyle yıkıma uğrayan kadınlar söz konusudur. birçok bebeğin yaşamına son verilirken anneler de bebeklerini dünyaya getirme haklarından mahrum bırakılmaktadır. 8 mart 2022 dünya kadınlar günü”nde doğu türkistanlı, uygur ve diğer etnik kökenli kadınların yaşadığı zulmü durdurmak ve çin yönetiminin işlemiş olduğu bu suçlara dikkat çekmek için tüm dünya kadınlarını dini, ırkı, dili ne olursa olsun ayağa kalkmaya ve dikkat çekmeye davet ediyoruz. bu duruş öncelikle sistematik suç yerleri olan hukuksuz, insanlık dışı “çin toplama kampları”nın kapatılması, çin tarafından doğu türkistanlı kadınlara yönelik suçların önlenmesi ve kadın ve çocukların serbest bırakılması çağrısıdır. biz İyİ parti olarak her fırsatta bu çağrıyı zulüm sona erene kadar duyurmaya devem edeceğiz” diye konuştu. foto-haber: ali furat

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası