banner
Gündem

“Kadir Gecesine ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz”

  aksaray Üniversitesi (asÜ) rektörü prof. dr. yusuf Şahin, kadir gecesi gibi müstesna bir vakte erişmenin şükrü ve mutluluğu içerisinde olduklarını söyledi.     aksaray Üniversitesi (asÜ) rektörü prof. dr…

“Kadir Gecesine ulaşmanın  mutluluğunu yaşıyoruz”
banner

 
aksaray Üniversitesi (asÜ) rektörü prof. dr. yusuf Şahin, kadir gecesi gibi müstesna bir vakte erişmenin şükrü ve mutluluğu içerisinde olduklarını söyledi.
 
 
aksaray Üniversitesi (asÜ) rektörü prof. dr. yusuf Şahin, kadir gecesi gibi müstesna bir vakte erişmenin şükrü ve mutluluğu içerisinde olduklarını söyledi.
 
yazılı bir basın açıklamasıyla kadir gecesini kutlayan Şahin, yüce allah”ın, kulların kurtuluşu için pek çok fırsat kapısı açtığını, bunların en özellerinden birisinin de kadir gecesi olduğunu ifade etti. kur”an-ı kerim”de de kadir gecesi”nden övgüyle söz edildiğini anımsatan asÜ rektörü, “rabbimiz, kur”an-ı kerim”in, bin aydan daha hayırlı olan kadir gecesi”nde indirildiğini ve bu gecenin, tanyeri ağarıncaya kadar süren bir selamet olduğunu buyurmaktadır. bazı zaman dilimleri insanların hayatını bütünüyle değiştirebilir. oruç bizlere yokluğu, bölüşmeyi, paylaşmayı, sabretmeyi, elimizdekilere şükretmeyi öğretiyor. bu manada ramazan ayı, kimliğimizin inşasında önemli bir süreçtir. kadir gecesi de ramazan ayı içerisinde, maneviyatın zirve noktasıdır. kendimize bir kere daha bakma, içe dönük bir muhasebe çıkarma, hayatı sorgulama, hakikate yönelme ve istikamet belirleme gibi fırsatlarla dolu olan bu geceyi, övgüsüne layık biçimde değerlendirmek gerekiyor” dedi.
 
Şahin, açıklamasını şu şekilde tamamladı: “bu mübarek gecenin tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyor; başta asÜ ailesine ve aksaray halkına sağlık, sıhhat ve huzur diliyoruz.” (haber merkezi)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası