banner
Gündem

Kaşlı, ‘MHP çiftçimizin yanındadır’

aksaray milletvekili ramazan kaşlı, türkiye büyük millet meclisi (tbmm) genel kurulu”nda aksaray”a yapılan yatırımlar ve ‘2023 lider Ülke türkiye” hedeflerine doğruyapılması planlanan faaliyetler hakkında bilgi verdi. aksaray”da 1987 yılında kurulan..

Kaşlı, ‘MHP çiftçimizin yanındadır’
banner

aksaray milletvekili ramazan kaşlı, türkiye büyük millet meclisi (tbmm) genel kurulu”nda aksaray”a yapılan yatırımlar ve ‘2023 lider Ülke türkiye” hedeflerine doğruyapılması planlanan faaliyetler hakkında bilgi verdi.

aksaray”da 1987 yılında kurulan organize sanayi bölgesi”nde (osb) 300″ün üzerinde 15 bin kişi şehir ve ülke ekonomisine katkı sağlamak için gece gündüz çalıştığını söyledi. kaşlı, sözlerini şöyle sürdürdü: “kuzeyinde ankara, güneyinde adana, batısında konya, doğusunda nevşehir ve kayseri illerimizin tam ortasında bulunan aksaray”ımızda 1987 yılında kurulan organize sanayi bölgesinde bugün itibariyle 300″ün üzerinde 15 bin kişi aksaray”ımızın ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlamak için gece gündüz çalışmaktadır. kalkınmada öncelikli iller arasında yer alan ve yakın zamanda da demiryolu taşımacılığına kavuşacak olan aksarayımızda 18 kasım 2020 tarihinde de bu kürsünden dile getirdiğim aksaray sultanhanı 2. organize sanayi bölgesinin kurulacağı müjdesini almış bulunmaktayız. 3. ve 4. organize sanayi bölgelerinin ortaköy, ağaçören, sarıyahşi üçgeni ve eşmekaya”da kurulması için çalışmalarımız ve görüşmelerimiz devam etmektedir.”

 ‘adım adım 2023; İl İl anadolu” temalı program ile her hafta sonu vatandaşlar ile buluşarak, sorunları dinlediklerini ifade eden kaşlı, “halkımızın dertlerine dertleniyor, sorunlarıyla ilgileniyor, samimiyetle sohbetler ederek kucaklaşıyoruz. vatandaşımız bizleri samimi ve sıcak misafirperverlikleriyle, liderimiz devlet bahçeli”ye selam ve muhabbetlerini ileterek uğurluyor. bütün dünyada olduğu gibi ülkemizin de içinde bulunduğu ekonomik krizden etkilenen hemşehrilerimizin bu konulardaki tenkitlerini dinliyor, partimizin milli konulardaki duruşuyla kazandığı takdirin haklı gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

‘çİftçİlerİmİze gereken Özenİ
ve deĞerİ gÖstermelİyİz”

 pandemi nedeniyle tarım ürünleri girdi maliyetlerinde görülen yüksek artışlar, olumsuz iklim koşulları, afetler uluslararası ölçekte gıda tedarik zincirinde yaşanan aksaklıklar gıda sektöründe küresel anlamda sorunlar yaşanmasına neden olduğunu kaydeden kaşlı, şöyle konuştu: “türkiye, buna uygun stratejik öneme sahip birçok temel tarım ve gıda ürününün üretiminde dünyada ilk sıralarda yer almakta ve bu gücünü dünyaya göstermektedir. ancak tarımsal üretim potansiyeli bakımından büyük zenginliğe sahip türkiye”nin bu meydan okumasının mümkün olabilmesi için çiftçilerimizin sesine kulak vermeli, doğru politikalarla bu zengin ve üretken topraklarda üreticilerimize yani çiftçilerimize gereken özeni ve değeri göstermeliyiz. milliyetçi hareket partisinin de desteği ile 26 ekim itibariyle resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren ‘vergi usul kanunu” ile çiftçilerimize yapılan destek ödemelerindeki vergi kaldırılmıştır. tarım sektöründeki refah düzeyinin yükseltilmesi amaçlanarak yapılan bu düzenlemeyle stopajların ve kesintilerin kaldırılması, 5 yıl geriye yönelik olarak da çiftçiye tekrar ödenecek olması üreticimize önemli bir destek sağlamıştır. ancak çiftçimizin en önemli sorunlarında biri olan yüksek elektrik ücreti, çiftçimizin üretim maliyetini artırmakta ve tarımda rekabet gücünü azaltmaktadır. ayrıca gübre, tohum, zirai ilaç, mazot gibi tarımın temel girdilerinde meydana gelen yüksek artışların, çiftçimizin üretim yapma şevkini kırmaması için de gerekli desteğin sağlanması, üretim maliyetlerinin aşağı yönünde çekilmesi çiftçilerimizin haklı beklentisidir.  bizler, çiftçimizin mahsulünün değerini bulması, toplumsal refah ve çağdaş hayat şartlarından hak ettikleri payı almaları için gereken desteği temin etmeliyiz. türk çiftçisi mutlaka hak ettiği refah seviyesine ulaştırılmalıdır. milliyetçi hareket partisi dün olduğu gibi bugün de, yarın da çiftçimizin yanındadır. cumhur İttifakı çiftçimizin dostudur. liderimiz devlet bahçeli”nin ifadesiyle “cumhur İttifakı geçmiş ile gelecek arasındaki köprüdür. cumhur İttifakı millet ne diyorsa ona kulak veren, millet ne istiyorsa onu önceliğine alan, milletin ruh köküne tamamıyla muvafık siyaset yapan milli ve demokratik bir hüviyete sahiptir.” dolayısıyla bu ittifak ile sağlanan destekle türkiye; kendisine güvenen, kendi gücüyle ayakta duran, tarımda sanayileşmiş ve tarım ürünleri ihraç eden gelecekte söz sahibi, başı dik ve özgür bireylerin yaşadığı onurlu bir toplum olarak yükselişine devam edecektir.” (haber bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası