banner
Siyaset

Kaşlı’dan Aksaray’a askeri birlik talebi

Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ‘Milli Savunma Bakanlığı ve Bağlı Kurumların 2023 Yılı Bütçesi’ görüşmelerinde konuşma yaptı. Aksaray’a kapsamlı bir askeri birlik yapılması talebinde bulunan Kaşlı,..

Kaşlı’dan Aksaray’a  askeri birlik talebi
banner

Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ‘Milli Savunma Bakanlığı ve Bağlı Kurumların 2023 Yılı Bütçesi’ görüşmelerinde konuşma yaptı. Aksaray’a kapsamlı bir askeri birlik yapılması talebinde bulunan Kaşlı, Aksaray’ın coğrafi olarak buna en müsait illerden olduğunu söyledi. Kaşlı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Ankara’ya sınır olan ve bir buçuk saat mesafede bulunan Anadolu’nun merkezi konumunda ki Aksaray, coğrafi konumu itibarıyla kuzeyi güneye, doğuyu batıya bağlayan yolların kesişim noktasında yer almaktadır. Aksaray ile Konya arasında bulunan ikinci büyük ilçemiz Eskil Aksaray merkezine 60 kilometre uzaklıkta olup Tuz Gölü’ne kıyı sahası bulunmaktadır.  Tuz Gölü havzasında Şereflikoçhisar Kara Kuvvetleri Tatbikat Merkezi Komutanlığı sürekli olarak top atışı denemelerini icra etmektedir. Ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme vakfı ortaklığıyla kurulan, ülkemizin bölgesinde ‘Lider Ülke’ hedefi doğrultusunda millî savunma çözümleriyle Yıldırım Füze sisteminden, Cirit Lazer Güdümlü Füzeye, Karadan Karaya Füze Sistemi Bora’dan SOM füzesine, MAM L, MAM T gibi birçok yerli ve milli mühimmatı Türk Silahlı Kuvvetlerinin envanterine kazandıran ROKETSAN birçok atış testini Tuz Gölü Havzasında icra etmektedir. Yine ROKETSAN ve TÜBİTAK SAGE öncülüğünde düzenlenen TEKNOFEST Roket Yarışları da her yıl Tuz Gölü’nde gerçekleştirilmektedir. Aksaray, Tuz Gölü Havzası’yla iç içe olması, Helvadere Nora Antik kenti gibi kültürel mirasımızın birçok örneğine ev sahipliği yapması,  rakım ve coğrafi özellikler yönünden askeri eğitimlere oldukça elverişli olan, özellikle Türkiye’de ve dünyada ender güzellikte yamaç paraşütü uçuş alanlarına sahip Hasan Dağı bölgesini bünyesinde barındırması gibi birçok stratejik avantaja sahiptir.  Fetö Terör Örgütü’nün 15 Temmuz’daki darbe girişimi sonrasında kent merkezlerinden kaldırılan askeri birliklerin o günkü mevcudiyeti düşünüldüğünde askeri birliklerin böyle avantajlı bölgelere yöneltilmesi ülkemizin milli güvenliği için de oldukça elzemdir. Tüm bu hususlar göz önünde bulundurularak Aksaray’ımız da Isparta Eğirdir Dağ Komando Okulu veya Kayseri Komando Tugayı benzeri kapsamlı bir askeri birliğin ilimizde kurulmasını Aksaray’ımız ve Aksaraylı hemşerilerimiz adına Bakanlığımızdan talep etmekteyiz.  Aksaray’ımızın böyle kapsamlı bir askeri birliğe ev sahipliği yapması hem çevre illerimizdeki yoğunluğu azaltacak hem de Aksaray’ımıza ekonomik ve sosyal anlamda can suyu olacaktır.” (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası