banner
Esnaf

Kışlık bakımı yapılan kombiler tasarruf sağlıyor

aksaray”da kombi yetkili servis sorumlusu hüseyin pehlivan, "kombi bakımları her yıl düzenli olarak servislerde yapılmalı. bakım yaptırılan kombide tasarruf edilebilir ve kış günlerinde 24 saat çalışan kombilerde sıkıntı yaşamamanıza sebep..

Kışlık bakımı yapılan kombiler tasarruf sağlıyor
banner

aksaray”da kombi yetkili servis sorumlusu hüseyin pehlivan, "kombi bakımları her yıl düzenli olarak servislerde yapılmalı. bakım yaptırılan kombide tasarruf edilebilir ve kış günlerinde 24 saat çalışan kombilerde sıkıntı yaşamamanıza sebep olur” dedi.
‘kombİlerİn bakimini
yetkİlİ servİslere yaptirin”
pehlivan, havaların soğuması ile birlikte kombi bakımlarına talep arttığını kaydetti. kombilerin bakımının yetkili servislere yaptırılması gerektiğini söyleyen pehlivan,”kombinin içinde doğalgaz, su ve elektrik olduğu için bu cihazların her yıl düzenli bakımlarının yapılması lazım. bunun yanında petek temizliği ile yerden ısıtma radyatörlerin de düzenli bir şekilde temizlenip kontrol edilmesi gerekiyor. vatandaşlarımız bakım yaparken hangi marka olursa olsun onun yetkili servisine yaptırması lazım. bakım yaptırılan kombide en az yüzde 20 ile 25 arasında tasarruf edilebilir. bunun haricinde tasarruf etmek isteyen vatandaşımız, eğer evi yalıtımlı ise kesinlikle oda termostatı taktırmalı. taktırılan bu termostat en azından yüzde 10 ile 15″lik bir tasarruf sağlar" diye konuştu.
‘bakimlarda gaz kaçaĞi 
tespİt edİlebİlİyor”
bakım fiyatlarında 6 ile 8 ay arasında bir yaz kampanyası olduğunu belirten pehlivan, “vatandaşlarımız kombi bakımlarını yaz dönemi yaptırması yaklaşık yüzde 45 indirim avantajı sağlıyor. bu yıl doğalgaza yüzde 50 zam geldi. Şehrimizde 2 yılda bir bakım yaptıran yüzde 30 ile 35 bandında müşterilerimiz var. bunun yanında yeni model cihazların kendi bakım modu hatırlatması olduğundan dolayı müşterilerimizin yüzde 80″i kombilerinin bakımını yaptırıyor. düzenli bakım yapılan kombilerde arızalanma oranı en aza iner ve cihaz daha uzun ömürlü olur. bu yıl yaptığımız bakımlarda birçok kombi de gaz kaçağı olduğunu tespit ettik. bu gaz kaçakları da genel olarak hortumların zamanla aşınmasından dolayı gaz kaçakları başlamış. bunu tespit ettikten sonra cihazlarla kaçağı gideriyoruz. doğalgazın kokusu hissedilmiyor. bunlar bakım yapılmaz ise büyük yangınlara neden olabiliyor” diye konuştu. foto-haber: ali furat

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası