banner
Gündem

Kültür ParkSite’den Robotik kodlama standı

tÜrkİye”nİn 2023 hedeflerİ doĞrultusunda hazirlanan "kod adi 2023" projesİ kÜltÜr parksİte”de tanitildi türkiye”nin 81 şehrindeki gençlik merkezlerinde geleceğin bilişim uzmanlarını yetiştirmek için başlatılan kod adı 2023 projesi aksaray”da da tanıtılıyor…

Kültür ParkSite’den  Robotik kodlama standı
banner

tÜrkİye”nİn 2023 hedeflerİ doĞrultusunda hazirlanan "kod adi 2023" projesİ kÜltÜr parksİte”de tanitildi
türkiye”nin 81 şehrindeki gençlik merkezlerinde geleceğin bilişim uzmanlarını yetiştirmek için başlatılan kod adı 2023 projesi aksaray”da da tanıtılıyor. hafta sonu aksaray halkının yoğun olarak bulunduğu kültür parksite alışveriş merkezi”nde tanıtım standı açan aksaray gençlik merkezi, robotik kodlama kursu ve 3 boyutlu yazıcı ile ilgili bilgiler aktardı. stant etrafına asılan kod adi: 2023 ise en çok ilgi gören konu oldu. standı ziyarete gelen 7″den 70 herkes türkiye”nin 2023 hedefleri ile bağlantısı olan kod adi 2023 projesi ile ilgili gençlik merkezi üyelerinden bilgi aldı. Özellikle çocuklar robotların çalışma sistemleri, 3 boyutlu yazıcı işlevi, kursların ne zaman açılacağı ve kayıt şartları gibi sorularla akın ettiği standın su denli ilgi görmesi gelecek için umutları da güçlendirdi.
amaçlarının teknolojik yönden daha bilgili ve duyarlı bir gençlik yetiştirmek olduğunu ifade eden gençlik merkezi yetkilileri; “gençlerin sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler çerçevesinde serbest zamanlarının ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda değerlendirilmesine fırsat vererek topluma aktif vatandaşlar olarak katılmalarını sağlayan ve gençleri zararlı alışkanlıklardan korumaya yönelik çalışmalar yürütüyoruz. 
5. sınıf ve üzeri öğrencilerin robotik kodlama kurslarına gelebileceğini aktaran merkez yetkilileri; algoritma, web ve mobil uygulama geliştirme, elektronik ve robotik eğitimleri verilecek kursta ayrıca milli yazılımlar, erken yaşta kodlama eğitimi, dijital bilgi güvenliği, siber saldırılar, etkili sosyal medya yönetimi ve dijital pazarlama konularında da bilgi sahibi olacak.
gençlik ve spor bakanlığı bünyesinde kurulan kod adı 2023 resmi internet sitesinde konuyla ilgili daha detaylı bir açıklama yapılırken; açıklamada; “gençlik hizmetleri genel müdürlüğü”ne bağlı 81 il gençlik merkezleri bilişim sorumlularına verilecek eğitmen eğitimi ve seminerlerin ardından tüm türkiye”de aynı anda uygulamaya başlanacak olan kod adı 2023 projesi ile yılda 20.000 gencin eğitilmesi hedefleniyor.
proje kapsamında gençlere algoritma, programlama, problem çözme ve analitik düşünme yeteneği, sayısal zeka ve ürün geliştirme deneyimi kazandırılması hedeflenmektedir. dünya”nın tüm gelişmiş ülkelerinde erken yaşta kodlama eğitimlerinde kullanılan materyaller ve yerli kodlama eğitimi platformunun da içinde yer alacağı genişletilmiş bir müfredat ile genç simalara yenilikçi ve üretkenliklerini artıracak bir eğitim programı sunuluyor.
proje kapsamında tüm türkiye”de seçilen en başarılı 100 gence özel bilişim uzmanları tarafından yaz döneminde ileri düzey yazılım geliştirme ve siber güvenlik eğitimleri verilecektir. 3 hafta sürecek kamp programı ardından başarılı gençler sertifika almaya hak kazanacaklardır. ayrıca bu gençler için tÜbİtak ve bİlsem kurumlarına tavsiye mektubu yazılarak farklı alanlarda eğitim ve istihdam olanakları elde etmeleri yönünde desteklenecek.”denildi. foto-haber: ali furat

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası