banner
Gündem

Melik Mahmut Gazi Hangahı restore edildi

aksaray belediyesi selçuklular döneminde ilmi sohbetlerin yapıldığı tarihi melik mahmut gazi hangahı”nda başlattığı restorasyon çalışmalarını tamamladı.   selçuklu ve osmanlı dönemlerinde çeşitli işlevlerde kullanılan hangah restore edildi. halk arasında darphane olarak..

Melik Mahmut Gazi Hangahı restore edildi
banner

aksaray belediyesi selçuklular döneminde ilmi sohbetlerin yapıldığı tarihi melik mahmut gazi hangahı”nda başlattığı restorasyon çalışmalarını tamamladı.  

selçuklu ve osmanlı dönemlerinde çeşitli işlevlerde kullanılan hangah restore edildi. halk arasında darphane olarak bilinen melik mahmut gazi hangahı”nda çalışmalar büyük bir hassasiyetle sürdürüldü. 800 yıllık tarihi geçmişe sahip olan hangah da ilk olarak kazı çalışmalar yapıldı. kazı çalışmalarının ardından açığa çıkan bu tarihi yapı dönemin mimari özellikleri dikkate alınarak restore edildi.

aksaray belediyesi tarafından restore edilen melik mahmut gazi hangahı kültürel faaliyetlerde kullanılmak üzere dizayn edilecek. tarihi yapıları gelecek nesillere ulaştırmak için birçok çalışma yapan aksaray belediyesi, ii. kılıçarslan türbesi ve köşkü, tarihi kılıçarslan hamamı, kalanlar köprüsü, Şeyh hamza baba türbesi ve hasas baba türbesi gibi birçok alanda restorasyon çalışması yaptı. tarihi mekânların gün yüzüne çıkartılması kapsamında yapılan çalışmalara melik mahmut gazi hangahı”nda yapılan restorasyonlarla bir yenisi daha eklendi.

aksaray belediye başkanı dr. evren dinçer, tarihe eserlere sahip çıktıklarını belirterek, restorasyon çalışmalarının şehrin çehresini değiştirdiğini söyledi. dinçer, “melik mahmut gazi hangahı”nda başlattığımız restorasyon çalışmalarımızı tamamladık. Şehrimize hayırlı olsun” dedi. (haber bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası