banner
Gündem

Öğrencilere afet bilinci eğitimi

aksaray alayhan ortaokulunda öğrenci ve öğretmenlere afet farkındalık eğitimi verildi. aksaray afet ve acil durum müdürlüğü (afad) tarafından alayhan ortaokulunda 7 personel ve 48 öğrenciye yönelik ‘afet farkındalık ve bilinçlendirme..

Öğrencilere afet  bilinci eğitimi
banner

aksaray alayhan ortaokulunda öğrenci ve öğretmenlere afet farkındalık eğitimi verildi.
aksaray afet ve acil durum müdürlüğü (afad) tarafından alayhan ortaokulunda 7 personel ve 48 öğrenciye yönelik ‘afet farkındalık ve bilinçlendirme eğitimi” verildi.
afad yetkilileri, eğitimin amacının başta deprem olmak üzere ülkede sıkça görülen afetlere yönelik olarak, afetlerin öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışları bireylere kazandırmak olduğunu belirtti. eğitimde yer alan konuların; temel bilgi ve kavramlar, afet öncesi yapılması gereken hazırlıklar, afet sırasında doğru davranış şekilleri, afet sonrası ilk anlar, yangın, tahliye olduğu ifade edildi.
yapılan açıklamada şunlar söylendi: “deprem, doğanın en önemli afetlerinden bir tanesidir. depreme karşı her türlü tedbiri alabilecek şartlarda donanımlı olmamız lazım. deprem bilinçlendirme eğitimini firmanızda çalışan personellerin hepsine aldırmanızı önermekteyiz,  çünkü deprem meydana geldiğinde bilinçli personeller doğru müdahalede bulunarak can ya da canlar kurtarabilir” haber: dilara çİftcİ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası