banner
Eğitim

‘Özgül Öğrenme Güçlüğü’ anlatıldı

aksaray valiliği, aksaray belediyesi ve aksaray Üniversitesi (asÜ) birlikteliğinde "Özgül Öğrenme güçlüğü" konulu konferans düzenlendi. aksaray kültür merkezi”nde düzenlenen konferansta katılımcılara çocuklarda öğrenme bozukluğu (disleksi) tedavisi ve tedavi yöntemleri hakkında..

‘Özgül Öğrenme  Güçlüğü’ anlatıldı
banner

aksaray valiliği, aksaray belediyesi ve aksaray Üniversitesi (asÜ) birlikteliğinde "Özgül Öğrenme güçlüğü" konulu konferans düzenlendi.
aksaray kültür merkezi”nde düzenlenen konferansta katılımcılara çocuklarda öğrenme bozukluğu (disleksi) tedavisi ve tedavi yöntemleri hakkında bilgiler verildi.
Öğrenme güçlüğü olan çocukların, tıbbi eğitsel değerlendirmeleri ve eğitimleri konusu anlatıldı.
valİ alİ manti: ‘programin fayda
saĞlayacaĞini umut edİyorum”
programda konuşan aksaray valisi ali mantı; “bugün çok önemli bir konuda üniversitemizin tıp fakültesi dekanlığının yapmış olduğu programda ilk defa salon tamamen doldu ve ilk defa geniş bir katılım var. demek ki çok hassas bir konu. sayın rektörümüze, dekanımıza, tüm hocalarımıza, katkıda bulunan kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. toplum olarak gerek akıl gerek ruh gerek fizik sağlığımıza dikkat etmemiz lazım. gelecek nesillere sağlıklı bir ortam gerek çevre bakımından diğer sağlık sorunları bakımından temiz bir çevre bırakmak zorunluluğumuz var. toplum olarak çevremize doğru, iyi ve faydalı işleri yapmamız lazım. maalesef zaman zaman toplumlarında, kişilerinde yanlış yaptığı ve düşündüğü zamanlar oluyor. toplum olarak maddi ve manevi sorumluluklarımız var. bu sorumluluklarımızı gelecek nesillere borçlu olduğumuz için yerine getirme zorunluluğumuz var.
kendi sorumluluğumuzu yerine getirmeden, başkalarını eleştiriye tabii tutmak bize bir fayda sağlamaz. ben böyle bir toplantı yapıldığından dolayı mutluyum. İnşallah bu toplantının aksaray”ımıza, milletimize hatta insanlığa fayda getirmesini temenni ediyorum” dedi.
rektÖr yusuf Şahİn;
‘erken teŞhİs Önemlİ”
asÜ rektörü prof. dr. yusuf Şahin; “tıp fakültemiz 2015 yılında kuruldu. tıp fakültesi bizim için yangında kurtarılacakların en başında yer alıyor. bizim için oldukça önemli ve değerli. ben giresunluyum. giresun sağlık hizmetleri noktasında samsun, ordu ve trabzon”un gölgesinde kalır. aksaray sağlık hizmetlerinde konya, kayseri ve ankara”nın biraz gölgesinde kalan bir şehir. farklı illere sağlık hizmeti için gitmenin zorluğunu ben bilirim. bizzat bunları yaşadım. bir çocuğumuzun, bir hastamızın farklı illere gitmeden hastalığının burada teşhis edilmesi sonrasında da tedavi edilmesi ve iyileşmesi bizleri mutlu ediyor. bazı çocuklarımızın yaşadığı sorunların erken teşhisi bakımından ailelerin, öğretmenlerin ve ilgili kurumların bilinçlendirilmesi açısından önemli bir program gerçekleştiriyoruz” dedi.
‘dİskleksİ farkindaliktir”
tıp fakültesi dekanı prof. dr. namık Özkan; “tıp fakültesi olarak işimiz sadece hasta bakmak, öğrenci yetiştirmek değil. aynı zamanda halkımızı bazı konularda bilgilendirmeyi biz amaç olarak belirledik. kasım ayının ilk haftasının diskleksi farkındalık olması nedeniyle bu programı hazırladık.
bende özel bir çocuğun babası ve velisi olarak öğrencilerin yaşadığı sıkıntıları bildiğim için bu programı genişletme kararı aldık. elbette bütün çocuklar bizim için özel ama bazı çocukların hayatta ve toplumda bir yere sahip olabilmeleri için özel desteğe ihtiyaçları oluyor. bu desteği veren birçok öğretmenimiz var. benim çocuğumun özel ve öğrenme güçlüğü olduğunu öğrenmem bir öğretmenimiz vasıtası ile oldu. onun sayesinde özel eğitime başladık ve belli bir yere kadar geldik.  bu tür öğrencilerin destek alması için aile ile beraber öğretmenlere de iş düşüyor. Özellikle öğretmenlerimizi programa davet ederek farkındalığımızı artırmak istedik” diye konuştu.
tedavİ edİlebİlİr
erken tanının önemine dikkat çeken asÜ tıp fakültesi dr. Öğretim Üyesi halil kara, özgün öğrenme bozukluğunun bir zekâ geriliği olmadığını ve psiko eğitsel bir yaklaşımla ele alınarak tedavi edilebileceğini aktardı.  kara; “disleksi, okuma, yazma, matematik gibi akademik becerilerde görülen gelişimsel bir özel öğrenme güçlüğüdür” diye konuştu. foto-haber: dilara çİftcİ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası