banner
Gündem

Protokolden gaziler günü mesajları

‘Gaziler; istiklal muhafızları ve istikbal müjdecileridir’ Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımlandı. Kaşlı, mesajında 19 Eylül’ün Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Gazi’ unvanı verilişinin yıldönümü..

Protokolden gaziler günü mesajları
banner

‘Gaziler; istiklal muhafızları ve istikbal müjdecileridir’

Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımlandı. Kaşlı, mesajında 19 Eylül’ün Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Gazi’ unvanı verilişinin yıldönümü olduğunu ve her yıl bu tarihin ‘Gaziler Günü’ olarak kutlandığını hatırlattı. Toprağa vatan ruhunu aşılayan en önemli unsurun şehitlerimizin kanları ve gazilerimizin emsalsiz fedakârlıkları olduğuna vurgu yapan Kaşlı, ‘Bugün çok anlamlı bir günün yıldönümünü milletçe idrak ediyoruz” dedi.

Gaziler Günü’nün, Türk milletinin maddi ve manevi varlığında çok ayrıcalıklı bir yeri olduğunu söyleyen Kaşlı mesajında şu ifadelere yer verdi: “Gazilik, şahadeti göze almış, hayatını hiçe saymış, haysiyetli duruşuyla dünyaya nam salmış adam gibi adam olanların unvanıdır. Kolunu verse de vatanını vermeyen, bacağını kaybetse de bayrağını kaybetmeyen, bir gözünden olsa da haine ve zalime boyun eğmeyen gazilerimiz; istiklal muhafızları, istikbal müjdecileridir. Vatanımızın birliğini korumak, dirliğini sağlamak ve esenliğini devam ettirmek amacıyla; canlarından vazgeçmeye niyetlenmiş kahraman gazilerimizin ortaya koyduğu göz kamaştırıcı fedakârlıkların, her fırsatta hatırlanması ve hatırlatılması milli bir sorumluluk olarak görülmelidir. Şehit ve gazilerimizin emanetlerini zedelemeden, hatıralarını lekeletmeden muhafaza etmek herkesin en temel sorumlulukları arasındadır. Unutulmasın ki, şehit ve gazilerimizin mücadeleleri olmasaydı, onların iman dolu göğüsleri milli heyecanla çarpıp kanlı ve vahşi emellere dayanmasaydı felaketlerin büyüyen girdabı her değerimizi, her mirasımızı acıklı şekilde yutacak ve yok edecektir. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, milletimizin asırlarca dimdik ayakta durmasının yegâne dayanakları ve ikamesi olmayan güçleridir.Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu uğurda can vermiş tüm vatan kahramanlarına, aziz şehitlerimize ve ebediyete intikal eden gazilerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Hayatta olan gazilerimize de sağlıklı bir ömür, halen tedavi altında bulunan gazilerimize ise acil şifalar temenni ediyorum.”

 

***

‘Bu millet gazi millettir’

AK Parti Aksaray İl Başkanı Hamza Aktürk, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Türk milletinin tarihi boyunca şehit ve gazilerin açtığı yolda ilerleyerek coğrafyalar fethettiğini ile getiren Aktürk, Türk milletin bağımsızlık uğruna devletler kurduğunu, en zor şartlar altında vatanına, bayrağına ve istikbaline sahip çıktığını belirtti.

Gazilerin, fedakarlıklarıyla nice şanlı zafer ve kahramanlıklarla dolu bir geçmiş armağan ettiğini vurgulayan Aktürk; “Ay yıldızlı al bayrağımız, onların cesaretleri sayesinde vatanımızın semalarında gururla dalgalanmakta, ezanımız beş vakit minarelerimizden özgürce okunmaktadır. Milletimiz, atalarımızdan miras kalan kadim gaza anlayışla bugün de istiklaline ve istikbaline yönelen tüm tehditlere karşı koymaktadır. Askerlerimizin, polisimizin ve güvenlik korucularımızın terörle kahramanca mücadeleleri ve tüm fertleriyle milletimizin 15 Temmuz’daki direnişi bunun en güzel örneğidir. Bu millet gazi millettir. Bu milletin bir ferdi olmak hepimiz için büyük bir gurur kaynağıdır. Bu düşüncelerle bu toprakları bizlere vatan kılan, bugünümüzü kendilerine borçlu olduğumuz, vatanımız için canlarını hiç düşünmeden feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilik mertebesi ile şereflenmiş gazilerimize de sağlıklı, uzun ömürler diliyor, Gaziler Günü’nü en içten dileklerimle kutuluyorum” dedi. (Haber Bülteni)

***

‘Gazilerimiz milli birliğimizin onurlu ve gururlu simgeleridir’

MHP Aksaray İl Başkanı Burhanettin Karataş 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Karataş, “19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Mareşal Rütbesi’ ile ‘Gazilik’ unvanının verildiği günün yıldönümünü her yıl “Gaziler Günü” olarak kutlamaktayız. Büyük Türk Milleti tarihin her döneminde tüm zorluklara karşı bağımsız yaşamayı ilke edinmiştir. Bu nedenle şehitlerimiz ve gazilerimiz bağımsızlığımızın, egemenliğimizin ve milli birliğimizin onurlu ve gururlu simgeleridir. Şehitlerimizin ve gazilerimizin kutsal emanetlerine sahip çıkarak, gençlerimize daha güzel bir hayat ve daha müreffeh bir ülke bırakmak için milletçe sarsılmaz bir irade ile milli birlik ve beraberlik içinde çalışmaya devam etmeliyiz. Bu anlamlı günde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle anıyorum. Hayatta olan gazilerimizin “Gaziler Gününü” kutluyor, her birine sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum” dedi. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası