banner
Gündem

Restorasyon çalışmalarında sona gelindi

aksaray belediyesi tarafından şehrin tarihi mekanlarından biri olan ii. kılıçarslan türbesi ve köşkü”nde başlatılan restorasyon çalışmaları tamamlandı. anadolu selçuklu sultanlarından ii. kılıçarslan”ın, aksaray”a yaptırdığı binlerce eser ile şehrin selçuklu kimliğinin..

Restorasyon çalışmalarında sona gelindi
banner

aksaray belediyesi tarafından şehrin tarihi mekanlarından biri olan ii. kılıçarslan türbesi ve köşkü”nde başlatılan restorasyon çalışmaları tamamlandı. anadolu selçuklu sultanlarından ii. kılıçarslan”ın, aksaray”a yaptırdığı binlerce eser ile şehrin selçuklu kimliğinin yüzyıllar boyunca devam etmesini sağlamıştır. halk arasında kırkkızlar tepesi olarak bilinen noktada türbesi ve köşkü bulunan ii. kılıçarslan”ın isminin gelecek nesillere ulaşması ve şehrin kadim tarihinin anımsanması adına köşkte ve türbede başlatılan restorasyon çalışması sona erdi.


selçuklu mimarisinin izlerini üzerinde bulunduran yapının, özenle restore edilerek şehre kazandırılmasıyla ii. kılıçarslan türbesi ve köşkü, konumu itibari ile yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olabilecek şekilde dizayn edildi. proje kapsamında yöresel ürünlerin tanıtılacağı alanlara yer verildi. ii. kılıçarslan türbesi ve köşkünün çevre düzenlemelerinin yapılması şehrin turizm değerine katkı sağlaması bekleniyor. (haber bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası