banner
Röportaj

Saklı cennet : Ihlara Vadisi Kapadokya’nın büyüsü

Ihlara vadisi asırlar önce hasan dağı”nın lav püskürterek volkanik bir katman oluşturmasıyla meydana gelmiştir. volkanik patlama sonrası melendiz çayı ile vadi ,volkanik katman aşınmalarına uğruyor. yerin tabanı derin bir şekilde..

Saklı cennet : Ihlara Vadisi  Kapadokya’nın büyüsü
banner

Ihlara vadisi asırlar önce hasan dağı”nın lav püskürterek volkanik bir katman oluşturmasıyla meydana gelmiştir. volkanik patlama sonrası melendiz çayı ile vadi ,volkanik katman aşınmalarına uğruyor. yerin tabanı derin bir şekilde oyuluyor ve yer yer 120 metreyi bulan derinliğiyle, 14 kilometrelik uzunluğuyla kanyon görünümündeki ihlara vadisi meydana geliyor.

bilimsel açıklamaları kısa bir paragrafa sığdırılabilse bile ihlara vadisi”nin oluşumu ve geçmiş dönem insanlarının üzerindeki etkisi derin anlamlar barındırıyor.

vadi gezginlerinin üşenmeden saydığı 397 basamak merdiveni inince anlaşılıyor ki, çok eski zamanlarda burada yaşamış insanlar daha yukarı çıkmak istemiyor. bunun sebebi yorgunluktan değil, vadinin yaydığı enerjiden ve akan suyun ruha verdiği huzurdan kaynaklanıyor.

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası