banner
Gündem

Şimdi de Reis’in başlattığı kampanya için kolları sıvadı

cumhurbaŞkani recep tayyİp erdoĞan”in kampanyasina destek veren aksarayli kadin muhtar; ‘bİr kİŞİ dahİ olsa kurs açtiracaĞim”   cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan”ın başlatmış olduğu “okuma yazma bilmeyen kalmasın” adlı kampanya için..

Şimdi de Reis’in başlattığı kampanya için kolları sıvadı
banner

cumhurbaŞkani recep tayyİp erdoĞan”in kampanyasina destek veren aksarayli kadin muhtar; ‘bİr kİŞİ dahİ olsa kurs açtiracaĞim”  

cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan”ın başlatmış olduğu “okuma yazma bilmeyen kalmasın” adlı kampanya için harekete geçen aksaray”ın ilk ve tek kadın  köy muhtarı Şehriban yentür, bu kampanyanın bir fırsat olduğunu tüm köy halkına anlatmaya başladı. Özellikle okuma yazma blmeyen kadınların erkeklere göre daha düşük olduğunu ifade ederek köyünün kadınlarına seslenen Şentürk; “okuma yazma bilmeyen kadınlarımıza sesleniyorum, gelin size yardımcı olalım. ben bir kadın olarak köylerde okuma yazma bilmeyen kadın kalmasın istiyorum. biliyorum ki okuma yazma bilmeyen kadın sayısı erkeklerden çok daha fazla. tüm kadınlarımızı okuma yazma öğrenmeye davet ediyorum. tek bir kişi dahi olsa sınıf açılacak ve okuma yazma öğretilecek.”dedi.
muhtar olduktan sonra kız çocuklarının eğitimi ile ilgili çalışma başlatan yentür, kızlarını okula göndermeyen aileleri ikna ederek çocukların okulla buluşmasını sağlamıştı. muhtar yentür, bu sayede kız çocuklarını eğitime kazandırarak köyde, kendisinin de yaşadığı küçük yaşta evlilik sorununun bitmesini sağlamıştı.
Şimdi cumhurbaşkanı erdoğan”ın bu kampanyası için harekete geçen yentür, halk eğitim ve köyde okuma-yazma bilen ve öğretme yeteneği olan kişilerle irtibat kurarak gerekli ortamın oluşmasını sağlamak için sahaya indi. erkan altuntaŞ”ın haberi 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası