banner
Gündem

Tahinli pideye yoğun talep

aksaray”da özel olarak pişirilen yöresel lezzetlerden tahinli pide, ramazanda vatandaşın yoğun ilgisini görüyor. aksaray”da özel olarak pişirilen yöresel lezzetlerden tahinli pide, ramazanda vatandaşın yoğun ilgisini görüyor. orta anadolu”nun yöresel lezzeti..

Tahinli pideye  yoğun talep
banner

aksaray”da özel olarak pişirilen yöresel lezzetlerden tahinli pide, ramazanda vatandaşın yoğun ilgisini görüyor.
aksaray”da özel olarak pişirilen yöresel lezzetlerden tahinli pide, ramazanda vatandaşın yoğun ilgisini görüyor. orta anadolu”nun yöresel lezzeti tahinli pide; un, şeker, maya, su ve bol tahin karışımından elde edilen hamurun, taş fırında odun ateşiyle 10 dakika pişirilmesiyle yapılıyor. sadece ramazanda yapılan tahinli pide, tok tutması ve lezzetiyle kent merkezinin yanı sıra çevre illerden de yoğun ilgi görüyor. kent merkezindeki fırınında pide üreten Şefik Şen, pideyi ramazana özel çıkarttıklarını söyledi.
“4 çeŞİt un kariŞimindan yapiyoruz”
tahinli pideyi 4 çeşit un karışımından yaptıklarını anlatan Şen, şöyle konuştu: "yapılması, pişmesi ve soğuyup paketlenme aşamasından geçiyor. pidenin en büyük özelliği sadece ramazanda yapılması ve odun ateşinde pişmesidir. günde bin 300 ile bin 400 arası ürün satıyoruz. tok tutma özelliği dolayısıyla sahurda daha çok tercih ediliyor. un, şeker, maya, su ve bolca kullanılan tahin karışımından elde edilen hamur, el maharetiyle açılıyor. büyükçe açılan yufkanın üzerine tahin dökülerek rulo şeklinde kıvrılıyor. parçalara ayırarak gül şekli verilen hamur, fırında 10 dakika pişirilerek hazır hale getiriliyor. aksaraylılar, tahinli pideyi eşine dostuna götürüyor. ramazan ayında çok ilgi görüyor.”
Şen, aile işletmesi fırında 15 kişinin çalıştığını belirterek, İzmir, ankara ve İstanbul”a da pide gönderdiklerini sözlerine ekledi. bu yıl ise tahinlinin fiyatının 10 lira olduğunu belirtti.
“sahurda tÜkettİĞİmİzde gÜn İçİnde tok tutuyor”
vatandaşlardan ali uslu ise tahinlinin ramazan”a özel olduğunu belirterek, "her ramazan”da alıyoruz. aksaray”a özgü bir damak tadı. severek tüketiyoruz. sahurda tükettiğimizde gün içinde tok tutuyor. İsteyen iftar zamanı da tüketiyor." ifadelerini kullandı. foto-haber: ali furat

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası