banner
Gündem

Teknoloji kıvılcımını Aksaray’da ateşledik

Aksaray Belediyesi, TÜBİTAK ve Aksaray Valiliğinin paydaşlığında 15-17 Eylül tarihleri arasında düzenlenen ‘Aksaray Bilim Festivali’ Recep Tayyip Erdoğan Parkı’nda renkli görüntülerle başladı. Jandarma Çelik Kanatlar Helikopter Gösterisi ile başlayan festivalde..

Teknoloji kıvılcımını Aksaray’da ateşledik
banner

Aksaray Belediyesi, TÜBİTAK ve Aksaray Valiliğinin paydaşlığında 15-17 Eylül tarihleri arasında düzenlenen ‘Aksaray Bilim Festivali’ Recep Tayyip Erdoğan Parkı’nda renkli görüntülerle başladı.

Jandarma Çelik Kanatlar Helikopter Gösterisi ile başlayan festivalde protokol, yerli hava savunma sistemlerimizden ‘Hisar’, yerli füze sistemi ‘Sungur’ ve Türksat 5B uydusu ileri teknolojik otonom araçlar, simülatörler, savunma sanayi envanterlerinde olan yerli ve milli ürünlerin bulunduğu stantları gezdi.

‘AKSARAY BELEDİYESİ İLE KURUMSAL KİMLİĞİMİZİ BULUŞTURDUK’

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, TÜBİTAK’ın bu yıl festivalin kurucu ortaklarından biri olduğunu söyledi. Mandal, “Geçen yıl düzenlenen bilim festivalinde de yerimizi almıştık fakat bu yıl kurumsal ortak olarak ve sürecin başından itibaren festivalimizde yer alıyoruz. Kurumumuzun kimliğini Aksaray Belediyemizle birlikte buluşturmaktan da, Aksaray Belediye Başkanımızla beraber çalışmak dolayı da memnun olduk. Bu süreçte emeği olan başta Belediye Başkanımız Evren Dinçer olmak üzere Aksaray Valimiz Mehmet Ali Kumbuzoğlu’na ve tüm ilgili paydaşlarımıza da teşekkür ediyoruz. Bilim festivalleri ülkemizde özellikle 2018 yılından itibaren TEKNOFEST ile birlikte artık ülkemizin her bir yanına yayılan ve ‘Gençlerimiz sizin geleceğiniz’ dediğimiz zaman onlara ne vaat ettiğimizi, onların da geleceğe ne vaat ettiklerini gördüğümüz bir ortamdır. Cumhuriyetimizin 100.yıl dönümündeyiz. TÜBİTAK’ın da bu yıl 60. yıl dönümündeyiz.  Gelecekte gıdaya ve suya ulaşımda zorluklar, sel, yangın gibi afetlere baktığımızda gelecekte bir takım zorluklarla karşı karşıya olma noktamız var. Ülkemizde bundan en çok etkilenecek coğrafyalardan bir tanesi. Diğer taraftan kalkınma noktasına baktığımızda ister sanayi açısından ister sağlık, tarım veya turizm açısından bunların tümünde ihtiyaç bilim ve teknolojidir. Yakın zamanda yapmış olduğumuz TEKNOFEST ile savunma sanayimizle neleri yapabildiğimiz, insansız hava araçlarımızla, elektrikli aracımızla, TÜBİTAK tarafından uzaya gönderilen İmece uydumuzla ve bunun gibi birçok örnekle biz bunu yapabiliyoruz” diye konuştu.

‘AKSARAY BAŞARILABİLECEĞİNİ GÖSTEREN BİR İLİMİZ’

Aksaray’ın isterse başarılabileceğini gösteren illerimizden bir tanesi olduğunu ifade eden Mandal şöyle konuştu: “Her zaman daha iyisini yapabilmek için bu festivallere ihtiyaç var. TÜBİTAK gibi gençlere en çok dokunan kurumlardan biri olarak burada gençlerimizin, çocuklarımızın heyecanını görüyoruz. Bilim festivalini bu yüzden çok değerli buluyorum. Konya, Antalya ve Aksaray olmak üzere bilim festivalimiz 3 şehirde yapılıyor. TEKNOFEST’in yanında şehirlerimizde bu tarz etkinliklerin yapılması çok kıymetli. Türkiye’de 81 ilimiz var hepsi bunu hak ediyor. Yakın gelecekte TÜBİTAK olarak bu konuda ısrarlı ve kararlı bir şekilde tüm illerde olması için çabalayacağız. Bugüne kadar TEKNOFEST’in yapıldığı iller veya diğer bilim festivallerinin yapıldığı illere göre Aksaray nüfus olarak daha küçük. Buna rağmen Aksaray isterse başarılabileceğini gösteren illerimizden bir tanesi olduğunu gösterdi. Aksaray Belediye Başkanımız Evren Dinçer’i kutluyorum.”

‘GENÇLERİMİZ HER YERDE’

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, gençlerin her yerde olduğunu ve onların heyecanına ortak olduklarını söyledi. Kumbuzoğlu,  “Değerli gençlerimiz ne kadar cesur, ne kadar sağlıklı olursa Türkiye ilelebet var olacaktır. Varlığını da güçlü bir şekilde hissettirecektir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde sanayi, teknoloji ve bilim faaliyetleri sadece bilim festivalinin gerçekleştiği 3 il ile sınırlı değil elbette. Tüm Türkiye’ye özgü TEKNOFEST girişimleriyle ülkemizde bu etkinliği görüyoruz. Son yapılan TEKNOFEST’e 2 milyon gencimiz katıldı. Gençler her yerde. Aksaray Tuz Gölü’nde yapılan TEKNOFEST’te de gençlerimizin heyecanını gördüm. Artık göklere roket fırlatan gençlerimiz var. İHA’lar, SİHA’lar, Kızıl Elmalar ve Savunma Sistemlerimizle artık her yerdeyiz” dedi.

10 BİN FİDAN HEDİYE

Bilim festivaline katılım sağlayan misafirler için 10 bin fidanın hediye edileceğini belirten Kumbuzoğlu,  “Fidanlarımız stantlarımızda yer alıyor. Bizlerde inşallah yılsonuna kadar Aksaray’ın plakası olan 68 bin fidanı sahada ekeceğiz. Böyle bir seferberlikle şehrimize yeşillik konusunda büyük katkı sağlayacağız. Belediye Başkanımıza bu değerli festival için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

‘BUGÜN YAPTIKLARIMIZINDAHA DA İYİSİNİ YAPACAĞIZ’

Bilim Festivalinin şehre değer kattığını, gençlere de istikamet çizdiğini aktaran Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, “Biz çocukluğumuzda hep ‘Biz yapamayız’, ‘İmkansız’ diye düşünüyorduk. Şimdi ki gençler ise ‘Yapabiliriz’, ‘Başarabiliriz’ diye düşünüyorlar. Hatta ‘Daha iyisini yapabiliriz’ diye düşünüyorlar. ‘Daha iyisini yapabiliriz’ diyen gençlerimizi hürmetle ve sevgiyle selamlıyorum.  Bu yapamayız kanaati bizde resmi görüştür. Bu resmi görüşü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın cesareti, dirayeti ve azmi değiştirdi. Bugün yaptıklarımızın daha da iyisini yapacağız. Buradaki faaliyetlerin gençlerimizin ufkunu açacağını biliyoruz. Bu kapsamda başta Belediye Başkanımız olmak üzere Bilim festivalinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

CUMHURİYETİN 100. YILINDA DOLU DOLU BİR FESTİVAL…

100’ün üzerinde çadırda dene- yap atölyelerinin kurulduğu birçok aktivite ve etkinliğin yer aldığı bir festivale ev sahipliği yaptıklarını ifade eden Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, “Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde milli teknoloji hamlesi vizyonu çerçevesinde ülkemizde her yıl düzenlenen TEKNOFEST şenliklerinin Aksaray ölçeğinde bu yıl 2. Aksaray Bilim Festivali şenliğimizi düzenliyoruz. Festivalimizi geçen yıla göre daha üst seviyelere taşıdık. İnşallah 3 gün boyunca bu park alanımızda gençlerimize savunma sanayimizde yer alan yerli ve milli teknolojilerimizi üreten firmalarımızın sergilendiği, birçok bilimsel deneyin, çalışmanın gösterileceği 100’ün üzerinde çadırda dene- yap atölyelerimizin kurulduğu birçok aktivite ve etkinliğin olacağı dolu dolu bir bilim festivalini organize ettik. Bu yıl festivalimizi TÜBİTAK ve Aksaray Valiliğimizle birlikte program yürütücüsü olarak dizayn ettik. Bu vesileyle Sayın Valimiz ve TÜBİTAK Başkanımıza teşekkür ediyorum. Aksaray’ımızda gençlerimize bilimi sevdirmek,  teknolojiye uyum sağlamaları ve gelecek zaman diliminde bu kıvılcımı ateşlemek anlamında bu organizasyonları yapıyoruz. Bu noktada Aksaraylı gençlerimizde çok hevesli, istekli, talepkarlar. Bu noktada bizlerin yapmış oldukları organizasyonlara her zaman katılım sağlayıp destek veriyorlar. Yapmış olduğumuz bu festival Aksaray ölçeğinde fakat çevre illerimizi de kapsayan şekilde gelen misafirlerimizi de ağırlayacağımız nitelikte bir festivaldir. Burada teknolojilerini sergileyen, stant açan kurumlarımıza,  bizlere görsel şölen yaşatan jandarma çelik kanatlarımıza, emniyet mensubu arkadaşlarımıza, kamu görevlilerimize ve fedakâr çalışmalarından dolayı burada görev alan tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. Foto-Haber: Şeyda COŞAR

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası