banner
Esnaf

Türkiye’deki el dokuması halılar Aksaray’da hayat buluyor

türkiye”deki el dokuması halılarının yüzde 50″sinin tamiri, bakımı ve yıkanma işlemi aksaray”da yapılıyor. 43 yıldır halı tamiri ve bakımı yapan esnaf ali dölek, türkiye”de ki tüm el dokuması halıların aksaray”da..

Türkiye’deki el dokuması halılar Aksaray’da hayat buluyor
banner

türkiye”deki el dokuması halılarının yüzde 50″sinin tamiri, bakımı ve yıkanma işlemi aksaray”da yapılıyor.
43 yıldır halı tamiri ve bakımı yapan esnaf ali dölek, türkiye”de ki tüm el dokuması halıların aksaray”da ki ustaların elinde, yeniden hayat bulduğunu söyledi. dölek, “yıkama, eskitme ve soldurma gibi işleri de hanemizde yapıyoruz” dedi.
halı tamirine İstanbul kapalı çarşıda başladığını belirten ali dölek, mesleğe başladığında yaptığı işin çok değer gördüğünü fakat zaman içerisinde el dokuması halılarının eskiye nazaran daha az rağbet gördüğünü kaydetti. son yıllarda tamirci sayısının da düştüğünü belirten dölek, bu işi yapacak kimse bulamadıklarını ve yeni nesil gençlerin tamirciliğe sıcak bakmadıklarını da ekledi. mesleğin inceliklerinin olduğunu dile getiren dölek, alım satım işinin daha çok tercih edildiğini belirtti.
son yıllarda halı satışının yüzde 90″ının internet üzerinden yapıldığını belirten dölek, “İnternet siteleri vasıtasıyla bizlere halı gönderiliyor. gelen halıların tamiratını ve bakımını yapıyoruz. ardından tekrar siteye koyuyoruz. buradan yurt dışına ve yurt içine satışlar gerçekleştiriyoruz. halıyı tl ile alıyor, dolar ile yurt dışına satıyoruz. Ülkemize bu şekilde ciddi bir döviz kazandırıyoruz. 3-4 yıl önce 20 site den yurt dışına halı satışı yaparken, şimdilerde bu rakam 300″leri buldu. türkiye”deki satılan halıların yüzde 40 ile yüzde 50″si aksaray”dan çıkıyor. bu da bize büyük gurur veriyor” şeklinde konuştu.
avrupa”dan el dokumasi
halilara talep oldukça yÜksek
tamir işlerinin bu aralar yoğunlukta olduğunu ve avrupa”nın el dokuması halılara ilgi duyduğunu anlatan dölek, çoğunlukla tercih edilen halıları şöyle açıkladı: “avrupa”dan el dokuması halılara talep oldukça yüksek. avrupa”nın istediği tarzda halıları burada hazırlayıp gönderiyoruz. amerikalılar büyük ebatta yani 8 ile 10 metrekare halıların kullanımını rahat buluyor. avrupa ülkeleri ise genelde küçük ebattaki halıları tercih ediyor. yıkama hanelerimizde canlı renkleri pastel hale dönüştürüyoruz. pastel halıları da halıları avrupa”ya gönderiyoruz.” foto-haber: erkan altuntaŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası