banner
Spor

Türkiye’den yapılan destekler Ukrayna’ya güç veriyor

ukraynali sporcu rykhlİuk ukrayna ve rusya arasinda yaŞanan savaŞin dİplomatİk yollarla çÖzÜlmesİ gerektİĞİnİ sÖyledİ voleybol misli.com sultanlar liginde mücadele eden kuzeyboru”da ukraynalı oyuncu alesia rykhliuk eczacıbaşı dynavit maçı sonrası ülkesinde..

Türkiye’den yapılan destekler  Ukrayna’ya güç veriyor
banner

ukraynali sporcu rykhlİuk ukrayna ve rusya arasinda yaŞanan savaŞin dİplomatİk yollarla çÖzÜlmesİ gerektİĞİnİ sÖyledİ

voleybol misli.com sultanlar liginde mücadele eden kuzeyboru”da ukraynalı oyuncu alesia rykhliuk eczacıbaşı dynavit maçı sonrası ülkesinde yaşanan olayları anlattı.

rusya”nın saldırısı karşısında halkının vatanını savunduğunu söyleyen rykhliuk, türkiye”den yapılan destekler için ülkesinin minnettar olduğunu ve güç verdiğini söyledi.

ukraynalı oyuncu, ülkesinde hiç kimsenin güvende olmadığını ve ailesinin de kiev”de zor şartlar altında yaşadığını kaydetti. ryhkliuk, sözlerini şöyle sürdürdü:”ailem evimizin altındaki kendimizin oluşturduğu sığınakta kalıyor. geceleri nöbetleşe uyumak zorunda kalıyorlar. çok fazla bombalama olduğunda hiç uyuyamıyorlarmış. sığınaktan hiç çıkmadan tüm yiyeceklerini ve içeceklerini orada tüketiyorlar. bazen telefonda konuşurken bile bomba seslerini duyuyorum. çok korkuyorum onlar için.  rusya ordusu sivillere de saldırdığı için sadece benim ailem değil tüm sivil halk korkuyor."

‘21. yy hala savaŞlar gÖrmek çok ÜzÜcÜ”

kuzeyboru”nun eczacıbaşı dynavit ile yapılan maçın tüm gelirlerini ukrayna için bağışladığını ve kulüp yönetiminin 150 bin lira açılan hesaplara aktarıp ukrayna”ya destek verdiğini kaydetti.

maça  “savaşa hayır” yazan kollukla çıkan rykhliuk, “son maça kolumda “savaşa hayır” yazan kollukla çıktım. 21. yüzyıl dünyasında artık savaşların olmaması gerekiyor. günümüz dünyasında hala savaşları görmek çok üzücü. İnsanların bombalarla hayatını kaybetmesi kadar kötü bir şey yok. diplomatik yollarla çözülemeyecek hiç bir konu yok. salonda ukrayna bayraklarıyla bana destek veren taraftarlara teşekkür ediyorum. onları gördüğümde çok duygulandım. bu olaylar olduktan sonra bir sürü insandan destek mesajları alıyorum. hepsine çok teşekkür ediyorum. türkiye”den yapılan destekler için tüm ülkemiz minnettar. bu destekler ukrayna”ya çok büyük güç veriyor" diye konuştu. foto-haber: Şeyda coŞar

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası