banner
Gündem

Üzüm pekmezi için tescil süreci devam ediyor

aksaray belediyesi, türk patent ve marka kurumu”na 7″nci geleneksel ürün için müracaatta bulundu. başvurulardan aksaray tahinlisi, köpük helva, Şeker böreği ve Şerbetli pide”nin içinde bulunduğu 4 geleneksel ürünün coğrafi işaret..

Üzüm pekmezi için tescil  süreci devam ediyor
banner

aksaray belediyesi, türk patent ve marka kurumu”na 7″nci geleneksel ürün için müracaatta bulundu. başvurulardan aksaray tahinlisi, köpük helva, Şeker böreği ve Şerbetli pide”nin içinde bulunduğu 4 geleneksel ürünün coğrafi işaret tescili tamamlandı.

belediye başkanı dr. evren dinçer, yaptığı açıklamada coğrafi işaretli ürünlerin sayısı artması için çalışmaların hassasiyetle devam ettiği belirtti.  

coğrafi işaretle tescil edilen, yöresel niteliğe sahip ürünlerin kültürel ve ekonomik açıdan korunmasını amaçladıklarını belirten dinçer, şunları kaydetti: “aksaray”da markalaşması gereken birçok ürün var. hayvansal ve tarımsal ürünlerle, el sanatları ve gıda ürünlerinde sayısız zenginliğe sahibiz. belediyemiz yöresel nitelikli ürünlere sahip çıkıyor. İki yılda 4 ürünün tescilinin alınmasını sağladık. diğer 3 ürünün tescil süreci devam ediyor. Şehrimizin markalaşması için yeni yöresel yemek ve lezzetlerin tespit çalışmalarını sürdürüyoruz.”

aksaray hasandağı Üzüm pekmezi, asker kurabiyesi ve aksaray çoban kavurma gibi ürünler için tescil süreci de devam ediyor. (haber bülteni)

 

 

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası