banner
Gündem

Zinciriye Medresesi’nde su kabakları sanata dönüşüyor

unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarından biri olan su kabağı süsleme sanatı zinciriye medresesi”nde yaşatılıyor. Ülkemizin her yerinde kolaylıkla üretilen su kabakları birçok aşamanın ardından üzerine desenler çizilerek sanata dönüştürülüyor…

Zinciriye Medresesi’nde su kabakları sanata dönüşüyor
banner

unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarından biri olan su kabağı süsleme sanatı zinciriye medresesi”nde yaşatılıyor.
Ülkemizin her yerinde kolaylıkla üretilen su kabakları birçok aşamanın ardından üzerine desenler çizilerek sanata dönüştürülüyor. aksaray belediyesi”nin düzenlediği kurslara katılanlar hem kültürel mirasın yaşamasına katkı sunarken diğer yandan aile bütçelerine katkı sağlıyorlar.
hasat edilen su kabakları yıkama, kurutma aşamalarından geçirildikten sonra sanatkârlar tarafından üzerlerine motifler çiziliyor. İnce uçlu matkaplarla çizilen desenler ise renkli boncuklarla kaplanıyor. son aşamaya gelindiğinde ise üzerine ince bir vernik atılarak içerisine lamba yerleştirilip sunuma hazır hale getiriliyor. zinciriye medresesi içerisinde su kabağı süsleme kursuna katılan kursiyerler dijitalleşen dünyada birçok sanatın kaybolmaya yüz tuttuğunu, bu tip aktivitelerin hem kültürümüzün yaşatılmasına hem de hoşça vakit geçirmelerine katkı sağladığını söylediler. (haber bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası