banner
Eğitim

2022’de ASÜ’de derinleşme çalışmaları artacak

aksaray Üniversitesi (asÜ) rektörü prof. dr. yusuf Şahin, 2021 yılında kampüs genelinde gerek fiziki gerek akademik gerekse sosyal ve kültürel bakımdan pek çok çalışmanın başarılı şekilde yapıldığını söyledi. 2021″de yenİden..

2022’de ASÜ’de derinleşme çalışmaları artacak
banner

aksaray Üniversitesi (asÜ) rektörü prof. dr. yusuf Şahin, 2021 yılında kampüs genelinde gerek fiziki gerek akademik gerekse sosyal ve kültürel bakımdan pek çok çalışmanın başarılı şekilde yapıldığını söyledi.

2021″de yenİden ÖĞrencİlerİmİze kavuŞtuk

yeni yıl münasebetiyle bir değerlendirme mesajı paylaşan rektör Şahin, 2021 yılını artan bir ivme ile tamamladıklarını belirtti. alt ve üt yapı çalışmaları, yeşillendirme, akademik başarılar, eğitim-öğretim, sosyal ve kültürel faaliyetler, şehirle ilişkiler, yeni bölüm ve programlar… kampüs için önem arz eden pek çok çalışmanın imkânlar ölçüsünde hayata geçtiğini ve yeni pek çok çalışmanın da proje ve planlamalarının yapıldığını dile getiren prof. Şahin, “2020”ye kıyasla 2021 yılında salgın koşulları büyük ölçüde normalleşti. Özellikle aşılama çalışmalarıyla birlikte bu yıl öğrencilerimize kavuştuk ve yüz yüze eğitim-öğretime başlayabildik. bu yıl bütün eğitim kurumlarında olduğu gibi asÜ”de de en sevindirici gelişme öğrencilerin kampüse dönmeleri oldu” dedi.

fİzİkİ ve akademİk pek çok çaliŞma tamamlandi
 

2021 yılında gerek yüz yüze gerekse uzaktan öğretim süreçlerine uyumlanacak biçimde eğitim-öğretim altyapısının güçlendirildiğini ve eksik kısımların titizlikle tamamlandığını dile getiren prof. Şahin, “bu kapsamda fiziki bakımdan yapılması gereken öncelikli çalışmalar tamamlandı ve elektronik ortamlardaki tüm çalışmalar gözden geçirildi. Öte yandan akademisyenlerimiz 2021 yılı boyunca önemli çalışmaları hayata geçirdi ve asÜ, çeşitli derecelendirme kuruluşlarının listesinde üst basamaklarda yer aldı. çeşitli kamu kurumları başta olmak üzere sivil toplum kuruluşları, odalar ve mesleki birliklerle anlaşmalar imzalandı, etkinlikler düzenlendi. Şehir ve sanayi entegrasyonunu geliştirme hedefiyle yeni projeler ortaya konuldu ve somut adımlarla iş birlikleri bir üst faza çıkartıldı” dedi.
 
2022″nİn saĞlik ve esenlİk getİrmesİnİ dİlİyoruz

2022 yılında temponun biraz daha artacağını ve derinleşme çalışmalarına yoğunlaşacaklarını dile getiren asÜ rektörü, şöyle devam etti: “biz, 2015-2019 arası ilk dönemi daha çok fiziki altyapının şekillendiği bir süreç olarak değerlendiriyoruz. İçinde bulunduğumuz ikinci dönemimiz ise daha çok akademik, kültürel ve sosyal işlerde derinleştiğimiz bir süreç. 2022″de bu süreç biraz daha hızlanacak. Öğrencilerimiz, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve diğer dış paydaşlarımızla birlikte aksaray”ımız için çok daha verimli çalışmalar ortaya koyacağız. biz, ülkemize, şehrimize ve kurumumuza âşık biçimde iş üretiyoruz ve buna devam edeceğiz.” Şahin, mesajını, “2022 yılının hepimize sağlık, huzur ve esenlik getirmesini diliyoruz” sözleriyle tamamladı.

2021″de asÜ”de neler oldu?  

* 2021-2022 yükseköğretim akademik yılı, cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan”ın da katıldığı açılış töreniyle başladı. cumhurbaşkanlığı külliyesindeki törene aksaray Üniversitesi (asÜ) rektörü prof. dr. yusuf Şahin, rektör yardımcıları prof. dr. engin deligöz ve prof. dr. İbrahim bakırtaş ile birlikte iştirak etti.
* salgın nedeniyle yapılamayan ve ertelenen 2020 yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi. törene öğrenciler ve velileri yoğun ilgi gösterdi.
* asÜ çatısı altında yayınlanan bilimsel dergilerin nitelik ve nicelik bakımından geliştirilmesine dair çalışmalar yapıldı. dergi editörleriyle belirli aralıklarla toplantılar düzenlendi ve bilimsel katkılar değerlendirildi.
* ortaköy meslek yüksekokulu”nun doğalgaz dönüşüm çalışmaları tamamlandı ve dönüşüm çalışmalarının ardından ortaya çıkan alanlara farklı bilimsel disiplinleri ilgilendiren laboratuvarlar kuruldu.
* kampüste aktif bisiklet kullanıcısı sayısı 10 bin 200″e ulaştı. böylece asÜ”de yaklaşık olarak her iki kişiden birisi aktif bisiklet kullanıcısı oldu.
* asÜ”nün 15″inci kuruluş yıldönümü münasebetiyle hazırlanan ve “vefa projelerinin” devamı niteliğinde olan “çeyrek asrı devirenler” isimli belgesel çalışmasının ön gösterimi, geniş bir katılımcı eşliğinde konferans salonu”nda gerçekleştirildi.  
* aksaray”ın Şehir kültürü, vakıflar ve vakıf eserleri isimli çalıştay düzenlendi ve şehrin tarihi değerlerine yönelik kapsamlı bir farkındalık çalışması hayata geçilirdi.
* aerobik jimnastik dünya Şampiyonası”nda altın madalya kazanan ayşe begüm onbaşı, rektör Şahin”i ziyaret etti.
* asÜ ile türk hava kurumu (thk) iş birliğiyle şehirdeki sportif havacılık faaliyetlerini geliştirmek amacıyla paraşüt ve model uçak eğitimleri düzenlendi.
* 18″inci Önder İmam hatipliler kurultay”ı asÜ ev sahipliğinde yapıldı.
* asÜ spor ve sağlık alanında İhtisaslaşma koordinatörlüğü bünyesinde hazırlanan “aksaray university journal of sport and health researches-(asujshr)” dergisinin ilk sayısı yayımlandı.
* times higher education (the) tarafından hazırlanan “dünya Üniversite sıralaması 2022” sonuçlarına göre aksaray Üniversitesi 1201+ puan bandında yer aldı. türkiye”den 66 üniversitenin yer alabildiği sıralamada olan asÜ, aynı zamanda 99 ülkeden listeye girebilen bin 662 üniversite arasında da yer alma başarısı gösterdi.
* asÜ diş hekimliği fakültesi”nin kuruluş kararı cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan tarafından imzalandı ve resmî gazetede yayımlandı.
* sanayi-bilim-üretim çalışmalarını nitelik ve nicelik bakımından bir faz daha yukarıya taşıyacak olan teknokent için, kampüste 30 bin metrekarelik bir alan asÜ teknoloji geliştirme bölgesi (tgb) olarak ilan edildi.
* tıp fakültesi morfoloji (eğitim) binasına ilişkin proje çalışmaları tamamlandı ve binanın yapım işi ihale aşamasına geldi.
* asÜ”den 2021 yılında lisans ve önlisans düzeyinde toplam 2 bin 350 öğrenci mezun oldu.
* Öğrenci topluluklarının eğlenceli oyun ve etkinliklerle faaliyetlerini tanıtmaları için düzenlenen “İğde hasat Şenliği”nin ilki gerçekleştirildi. etkinlikler üç gün sürdü.  
* asÜ, sıfır atık yönetmeliğinde belirtilen kriterler hususunda yaptığı başarılı çalışmaların ardından sıfır atık yönetim sistemi”ni kurdu ve incelemelerin ardından “temel seviye sıfır atık belgesi” almaya hak kazandı.
* markaların sosyal medya performanslarını tarafsız bir biçimde ölçümleyen ve bu ölçümlerin ardından yaptığı puanlamayı belirli aralıklarla yayımlayan socialbrands”in hazırladığı boomsocial endeksine göre asÜ, yılın çeşitli dönemlerinde en iyi markalar içinde yer aldı.
* asÜ”nün 15″inci yaşı düzenlenen tören ve çeşitli programlarla kutlandı.
* asÜ, “erişilebilirlik yılı” kapsamında yaptığı engelli dostu çalışmalarla, “erişilebilir Üniversiteler” kategorisinde üçüncülük ödülüne layık görüldü.
* 2006 yılında kurulan asÜ”de 500″üncü yönetim kurulu toplantısı yapıldı.
* asÜ”deki uluslararası öğrencilerin toplam öğrenciye oranı yüzde 9 seviyesine ulaştı. 2021″de ülke çeşitliliği 57″ye, toplam uluslararası öğrenci sayısı da bin 713″e yükseldi.
* aksaray”ın tüm detaylarının etraflı biçimde anlatıldığı ve derinlemesine uluslararası aksaray sempozyumu”nun 6″ncısı düzenlendi.
* asÜ”de, son bir yıl içinde, akademik unvanda yükselen öğretim üyeleri için “cübbe giyme töreni” yapıldı. törende 21 dr. Öğr. Üyesi, 23 doçent ve 16 profesör cübbe giydi.
* Şehrin dijital hafızası konumunda olan e-aksaray ansiklopedisi (eaa), asÜ resmi web sitesindeki “hızlı erişim” sekmesinde, “e-Şehir” başlığı ile listelendi ve meraklıların kullanımına açıldı.
* yÖk, 2021 yılı için asÜ”ye, yedi turuncu ve iki yeşil toplam dokuz bayrak ödülü verdi. engelsiz Üniversite asÜ”nün bayrak sayısı 13″e yükseldi.
* asÜ kütüphanesi içerisinde yer alan engelsiz kütüphane ve spor kütüphanesinin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.* farklı akademik birimlerde görev yapan 28 akademisyen, türkiye”de en çok atıf yapılan 10 bin akademisyen sıralamasında yer aldı. (haber bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası