banner
Gündem

Aksaray protokolünden Kadir Gecesi mesajları

‘Arınma ve bağışlanma gecesi’ Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu Kandil Gecesi münasebetiyle mesaj yayınladı. Aydoğdu mesajında şu sözlere yer verdi:  “Birlik, dayanışma ve kardeşlik duygularımızın daha da yoğunlaştığı mübarek Ramazan-ı Şerif’in..

Aksaray protokolünden Kadir Gecesi mesajları
banner

‘Arınma ve bağışlanma gecesi’

Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu Kandil Gecesi münasebetiyle mesaj yayınladı. Aydoğdu mesajında şu sözlere yer verdi:  “Birlik, dayanışma ve kardeşlik duygularımızın daha da yoğunlaştığı mübarek Ramazan-ı Şerif’in son günlerine yaklaşırken, Kadir Gecesini idrak etmenin coşku ve heyecanını yaşıyoruz.Kur’an-ı Kerim’de buyrulduğu gibi bin aydan daha hayırlı bu mübarek gecenin ruhumuzu karartan kötü duygu ve düşüncelerden kalplerimizin arınmasına, gönül dünyamızı bulandıran haset, kin, düşmanlık gibi kötü duygulardan temizlenmesine, hepimizin kalplerine, gönül dünyalarımıza ışık saçmasına, vicdanlarımızı aydınlatmasına, hepimize neşe ve huzur getirmesine vesile olmasını temenni ediyorum.Bizlere bir ikram olarak bahşedilen bu mübarek Kadir Gecesinde dualarımızda insanlığın huzuru, sevgi ve kardeşliğin sağlanması ve devamı için bizlere daha fazla güç, iman vermesi için yakaralım. Yalnız kendi sevdiğimiz insanların değil, bütün insanların sevgiye layık olduğunu anımsayarak sevgide sağlam ve cömert bir ruha sahip olmak için de Cenab-ı Allah’tan yardım dileyelim. Bizlere arınma ve bağışlanma fırsatı sunan, bizleri en güzel aya ve en güzel ayın da en güzel gecesine kavuşturan yüce Allah’a hamd olsun. Bu mübarek gecenin ülkemize, aziz Türk milletimize, Müslüman kardeşlerimize ve tüm insanlığa selamet ve hayırlar getirmesini diliyor,  Kadir Gecenizi tebrik ediyorum.” (Haber Bülteni)

‘ŞEHRİMİZ VE ÜLKEMİZ BAŞTA OLMAK ÜZERE TÜM MÜSLÜMAN COĞRAFYALARININ KADİR GECESİ’Nİ TEBRİK EDİYORUM’

Dinçer; ‘Hoşgörü ve uhuvvet içerisinde idrak etmeliyiz’

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, bin aydan daha hayırlı olduğu müjdelenen ve Kur’an-ı Kerim’in indirildiği gece olan Kadir Gecesi dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Tüm İslam âleminin Kadir Gecesini kutlayan Dinçer; “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden kurtuluş olan mübarek Ramazan-ı Şerif’in son günlerindeyiz. Ayet ve hadislerde, bin aydan daha hayırlı olarak ifade edilen Kadir Gecesi’ni idrak edeceğiz. Yüce kitabımız, Kur’an-ı Kerim’in indirildiği kutlu geceye ulaşmanın manevi huzuru içerisindeyiz. Manevi duyguların azami derece yaşandığı bu mübarek geceyi ve günleri hoşgörü ve uhuvvet içerisinde idrak etmeliyiz. Bu geceler bizlerin millet olarak birlik ve beraberliğini pekiştirmektedir. Rahmetin ve mağfiretin tüm Müslümanlara müjdelendiği bu geceyi hakkıyla ifa etmeyi Rabbim bize nasip etsin. Bu mübarek ve müstesna gecede Cenab-ı Allah’tan, başta ülkemiz ve şehrimiz olmak üzere tüm Müslümanlara sağlık, huzur ve barış diliyorum. Daha güzel, daha yaşanabilir ve huzurlu bir dünyamız olmasını yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Şehrimiz ve ülkemiz başta olmak üzere tüm Müslüman coğrafyaların Kadir Gecesi’ni tebrik ediyorum. Tekrarına ulaşmayı da temenni ediyor, Kadir Gecemiz mübarek ve bereketli olsun diyorum” diye konuştu. (Haber Bülteni)

Aktürk; ‘Kadir Gecesi’ne erişmenin sevincini yaşıyoruz’

AK Parti Aksaray İl Başkanı Hamza Aktürk, bin aydan daha hayırlı gece olarak nitelendirilen Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Aktürk; “Gönüllere güzellikler getiren, on bir ayın Sultanı Ramazana veda etmeye hazırlanırken bin aydan daha hayırlı olduğu müjdelenen Kadir Gecesi’ne erişmenin sevincini yaşıyoruz” dedi.

Kendilerini bu mübarek zaman dilimine kavuşturan Allah’a hamdeden Aktürk, şöyle devam etti: “Ramazan-ı şerifin rahmet, mağfiret ve bereket ikliminde sahur ve iftar sofralarında bir araya geldiğimiz hemşerilerimizle ve vatandaşlarımızla bu kutlu vakitleri hakkıyla idrak etmenin gayreti içinde olduk. Dayanışmanın ve paylaşmanın güzelliklerini millet olarak yaşadık. İnancımızda ve kültürümüzde özel bir anlama sahip olan, toplum hayatını düzenleyen değerlerimizin yeniden hatırlanmasının vesilesi bu mübarek gecelerin kalplerimize inşirah getirmesi, sevgi, saygı, yardımlaşma, kardeşlik duygularımızı pekiştirmesi için dua ediyoruz. Bu gecede yapılacak duaların milletimizin birlik ve beraberliğine, insanlığın huzur ve esenliğine vesile olmasını niyaz ediyor, mazlum coğrafyalarda yaşanan zulmün bir an önce sona ermesini diliyoruz.  İdrak ve ihya edeceğimiz Leyle-i Kadir’in selametinin aziz milletimizi, mazlum coğrafyaları ve tüm insanlığı kuşatmasını yüce Mevla’mdan niyaz ediyor, sağlık içinde Ramazan Bayramı’na ulaşmamızı diliyorum.” (Haber Bülteni)

Arıbaş; ‘Kurtuluş için müstesna bir vesiledir’

 

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, Kadir Gecesi’ni yazılı bir basın açıklamasıyla tebrik etti.

On bir ayın sultanı mübarek ramazan ayının son günlerine yaklaşılmasının hüznü ile bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ne erişmenin mutluluğunu bir arada yaşadıklarını ifade eden Rektör Alpay Arıbaş, bu kutlu gecenin fark etmenin, arınmanın ve kurtuluşun anahtarı olduğunu kaydetti. Gerçeği yalandan, doğruyu eğriden, iyiyi kötüden ve hakkı batıldan ayıran yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in Kadir Gecesi’nde indirildiğini anımsatan Arıbaş, bu gecenin bireyin kimliğini yeni baştan inşa etmesi için müstesna bir vesile olduğuna temas etti. Kur’an’ın her mesajının müminleri yenilediğini, hayatlarına yön verdiğini ve anlam dünyalarını derinleştirdiğini ileten ASÜ Rektörü, “Kadir Gecesi Kur’an’da müjdelenmiş ve bin aydan daha hayırlı olduğu ifade edilmiştir. Bu gece Rabbimizin kullarına ikramıdır. Bu gecenin huzur ve bereket dolu atmosferi tüm Müslümanlar için birlik ve beraberlik duygularını pekiştirirken, manevi değerlere olan bağlılığı da arttırmaktadır. Bu kıymetli gecenin ehemmiyetinin farkında olarak kulluk görevlerimizi samimi bir şekilde yerine getirmeli, yanlış olandan uzaklaşmalı ve hakikati keşfetmeliyiz…” dedi.

Rektör Prof. Alpay Arıbaş, mesajını şu şekilde tamamladı: “Kadir Gecesi’nin Filistin’de yaşanan zulmün bitmesine vesile olmasını ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyoruz. ASÜ ailesi başta olmak üzere, tüm şehrimizin, ülkemizin ve İslam âleminin kandili mübarek olsun.” (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası