banner
Eğitim

‘Aksaray’da ki deprem riskini hafife almayın’

‘deprem ve tÜrkİye”nİn gerçeĞİ “konulu konferans gerçekleŞtİ tÜbİtak bilim söyleşileri kapsamında aksaray mesleki ve teknik anadolu lisesi”nde ‘deprem ve türkiye”nin gerçeği “konulu konferans gerçekleşti. konferansa konya teknik Üniversitesi jeoloji bölümü,..

‘Aksaray’da ki deprem  riskini hafife almayın’
banner

‘deprem ve tÜrkİye”nİn gerçeĞİ “konulu konferans gerçekleŞtİ

tÜbİtak bilim söyleşileri kapsamında aksaray mesleki ve teknik anadolu lisesi”nde ‘deprem ve türkiye”nin gerçeği “konulu konferans gerçekleşti.
konferansa konya teknik Üniversitesi jeoloji bölümü, uygulamalı jeoloji ana bilim dalı başkanı prof.dr. m.tahir nalbantçılar konuşmacı olarak katıldı.
prof.dr. nalbantçılar yaptığı açıklama da tuz gölü fay hattının aksaray için ciddi bir deprem riski oluşturduğunu aktardı.
aksaray”daki yapılaşmalarda deprem riskini göz önünde bulundurmak gerektiğini ifade eden nalbantçılar:”ecemiş hattı ve en son ankara gerçekleşen bala depremi aksaray”ı da etkilemiş ve sarsıntı meydana gelmiştir. zemin yapısı da oldukça suya doygun olduğu için riskli alanlarını kapsayan bölgeler arasına girmektedir. aksaray”ın zemin yapısının suya doygun olması ve deprem esnasında çok rahat bir şekilde etkilenebilecek olmasından ötürü burada jeolojik ve jeoteknik incelemelerin en detaylı şekilde yapılması gerekmektedir. aynı zamanda bina dizaynının da buna göre yapılması gerekmektedir. yer seçiminde de sağlam zeminlere doğru kayılması gerekir ”dedi.
prof.dr. nalbantçılar,”türkiye”nin %96″lık kısmı deprem etkisi altında olması nedeniyle okullarımızda öncelikle “deprem ve doğal afetler “dersi konulmalıdır. bugün sigaraya karşı oluşturulan bilinç gibi oturacağımız binanın, inşaat yapılacak arazinin, jeolojik olarak risklerinin bilinmesi ve vatandaş olarak karar verirken bilinçli olmamız gerekir ”şeklinde konuştu.
konferans sonunda nalbantçılar idarecilere, hocalara ve öğrencilere katılımlarından dolayı teşekkür etti. foto-haber: Şeyda coŞar
 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası