banner
Özel

Aksaray’ın tek kabak kemane ustası

Aksaray’da el işçiliği malzemelerle uğraşan Harun Akay, büyük bir özveriyle öğrendiği kabak kemaneyi kendi imkanlarıyla üretiyor. Atölyeye çevirdiği dükkanında çalışmalarına hız veren Akay, su kabağından kabak kemane, abajur, gece lambası..

Aksaray’ın tek kabak kemane ustası
banner

Aksaray’da el işçiliği malzemelerle uğraşan Harun Akay, büyük bir özveriyle öğrendiği kabak kemaneyi kendi imkanlarıyla üretiyor. Atölyeye çevirdiği dükkanında çalışmalarına hız veren Akay, su kabağından kabak kemane, abajur, gece lambası ve çeşitli hediyelik eşyalar tasarlayarak satışa sunuyor.

El emeğinin zahmetli bir iş olduğunu ifade eden Akay, “  Bizim işimiz zor bir iş olduğu için herkes uğraşamıyor. Ben işleme yaparken aşırı keyif alıyorum. Zahmetli olduğu kadar sabır da isteyen bir iş. Bazı günler atölyeden ayrılmak bile istemiyorum. Seri üretim yapmak istiyorum ama imkanlarım el vermiyor. Şu an çok profesyonel işler ortaya koyamasam da kabak kemane üretmeye devam ediyorum” dedi.

‘KABAK SAĞLAM OLDUĞU ZAMAN SES GÜZEL OLUYOR’

Akay, kabak kemaneyi yaklaşık 5 günde yaptığını söyledi. Kemanede kullanılan ağaç ve kabağın çok önemli olduğunu belirten Akay, “ En güzel sesi ardıç ağacından alıyoruz. Kabak sağlam olduğu zaman ses güzel oluyor. Oyma sonrası zımparalama işleminden geçiyor. Burgu yuvalarını açtıktan sonra motifler oluşturup vernikliyoruz. Ayrıca kemaneyi çalmak için at kuyruğundan yay oluşturuyoruz” şeklinde konuştu.

‘AMACIM KABAK KEMANENİN YENİDEN HAYAT BULMASI’

Kabak kemanenin unutulmasını istemediğini  vurgulayan Akay, “Kabak kemanenin gelecek nesillere aktarılmasını istiyorum. Ben zamanım ve imkanlarım yettiği kadar üretmeye devam edeceğim. Tek  amacım yok olmaya yüz tutmuş kabak kemanenin yeniden hayat bulması” diye konuştu. Foto-Haber: Erdi ULUKAYA

 

     

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası