banner
Esnaf

​Aksaraylıların av merakı her yıl artıyor

aksaray doruk av malzemeleri yetkilisi adil bakar sektör hakkında bilgiler verdi.doruk , av merakının ilimizde her yıl artıyor.5 yıl önce 700 tane belgeli avcımız varken şimdi ise belgeli avcı sayımız..

​Aksaraylıların av merakı her yıl artıyor
banner

aksaray doruk av malzemeleri yetkilisi adil bakar sektör hakkında bilgiler verdi.doruk , av merakının ilimizde her yıl artıyor.5 yıl önce 700 tane belgeli avcımız varken şimdi ise belgeli avcı sayımız 2 bine yaklaştı.
aksaray doruk av malzemeleri yetkilisi adil bakar sektör hakkında bilgiler verdi.doruk , av merakının ilimizde her yıl artıyor.5 yıl önce 700 tane belgeli avcımız varken şimdi ise belgeli avcı sayımız 2 bine yaklaştı. buda bizim işlerimizi olumlu yönde etkiliyor. tek sıkıntımız ise belgesiz avcıların bilinçsiz şekilde avlanıyor .orman işletme müdürlüğünün ise sahada sadece bir ekibi var onlarda kış dönemi olaylara yetişmekte zorluk çekiyorlar. kış sezonunda tüfek, mermi ve av malzemeleri satışımız iyi oldu dedi.
tüfek satışları hızlandı
afrin zeytin dalı harekatından sonra tüfek satışlarının hızlandığını belirten bakar, şunları söyledi: “”son günlerde şarjörlü av tüfeklerinin satışında bir artış var. bunun sebebi afrin zeytin dalı harekatı. vatandaşlar yaşanacak olan herhangi bir olay karşısında ‘evimde bir silahım bulunsun” düşüncesini taşıyor. tabanca almanın ruhsatı maliyetli olduğu için genellikle av tüfeklerini tercih ediyorlar. av tüfeği bulundurma ruhsatı için 35 lira ödüyor. tabi aldığı bu tüfek ile av yapabilme imkanı da var. ama av için ayrı bir sertifika alması gerekiyor. araçların içerisinde de bir yerden bir yere götürürken tüfeği boş olarak götürmek serbest. kanun bunlara müsaade ediyor. vatandaşlar da kendi güvenliği için av tüfeklerini tercih ediyor. Örneğin 100 tüfek satılıyorsa bu alanların 20 tanesi av ruhsatı çıkartıyor, 80 kişi ise bulundurma ruhsatı alıyor. afrin zeytin dalı harekatı öncesi haftada 2-3 olan tüfek satışları darbe girişiminin ardından 5-6 adete çıktı.””
genellikle şarjörlü otomatik av tüfeklerinin tercih edildiğini ifade eden doruk , “”eski otomatik av tüfekleri 8 fişek kapasiteliydi. ama yeni üretim şarjörlü olanların atış kapasitesi daha fazla. yedek şarjörler ile av tüfeğini kullanmak mümkün. fiyatları 750 lira ile 8 bin lira arasında değişiyor”” dedi.

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası