banner
13

‘Alışılmadık tatları Aksaray’a sevdirdik’

aksaray”da kadınların ev ekonomisine katkı sağlamaları amacıyla kurulan hanımeli pazarında birçok kadın işletme sahibi olma imkânı yakalıyor. ayten mert ise bu imkândan yararlanarak en büyük hayali olan şırdan ve mumbar..

‘Alışılmadık tatları Aksaray’a sevdirdik’
banner

aksaray”da kadınların ev ekonomisine katkı sağlamaları amacıyla kurulan hanımeli pazarında birçok kadın işletme sahibi olma imkânı yakalıyor. ayten mert ise bu imkândan yararlanarak en büyük hayali olan şırdan ve mumbar üzerine bir dükkân açtı.
13 yıldır aksaray”da yaşadığını ifade eden ayten mert, aksaray”a şırdanı tanıttığını ve sevdirmeyi başardığını ifade etti. 2 yıldır kendi işletmesinde hizmet vermeyi sürdürdüğünü kaydeden mert, “Şırdan ve mumbar yapmaya kendi evimde başladım. hanımeli pazarına ilk katılmaya karar verdiğimde neredeyse 70-80″e yakın kadın vardı. birçoğu pasta, börek, gözleme gibi ürünler yapıyordu. bana hanımeli pazarı mülakatında ‘ne yapacaksın” diye sorduklarında ben hiç düşünmeden şırdan, mumbar ve içli köfte yapacağımı söyledim. İş serüvenim bu şekilde başladı. bugün ise hayalim olan işletmeyi açtım.  daha sonra aksaray belediyesi tarafından kadınlara tahsis edilen stantta ürünlerimi satmaya başladım. siparişlerim artınca ve taleplere yetişemeyince kendi işletmemi açmaya karar verdim. açtığım iş yeri sayesinde kendime olan güvenim arttı. Şimdi sadece şırdan ve mumbar değil aynı zamanda hamburger, gözleme, yaprak sarması, içli köfte, çiğ köfte gibi ürünlerde hazırlıyorum” dedi.

‘Şirdan hazirlamak zahmetlİdİr”

Şırdan ve mumbar dolmasının yöresel bir lezzet olduğuna dikkat çeken mert, bu ürünleri hazırlamanın zahmetli olduğunu kaydetti. mert, “Şırdan zahmetli bir iştir. temizleme işinin iyi yapılması gerekir. İçerisine özel salçalı bir sos hazırlanır ve üç saat boyunca pişirilir. bu lezzetlerin alışılmadık bir tadı vardır fakat ben bunu aştığımızı ve ürünlerimizi aksaray”a sevdirdiğimizi düşünüyorum. müşterilerimizin isteğine göre ya haşlıyoruz ya da tereyağında kızartıyoruz” ifadelerini kullandı. İşletme sahibi mert, şırdan ve mumbar dolmasını kış mevsiminde gece 23.00″a kadar, yazları ise gece 03.00″a kadar satış yaptıklarını belirtti.
‘Şırdancı bacı” isminin hikayesinden bahseden ayten mert, “birçok şehirde bu tarz işletmelere hep erkek isimlerinin verildiğini görüyordum. Şırdancı ahmet, Şırdancı mehmet ustanın yeri gibi… bende işletmemin adını bu yüzden Şırdancı bacı koydum” dedi. foto-haber: ali furat

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası