banner
Esnaf

​Asansör bakımları her ay yapılmalı

aksaray saray asansör teknik servis yetkilisi fahri korkut , asansörlerin yıllık periyodik kontrollerini yaptırmaları konusunda bina yöneticilerini ve profesyonel bina yönetim firmalarını uyardı.  aksaray saray asansör teknik servis yetkilisi fahri..

​Asansör bakımları her ay yapılmalı
banner

aksaray saray asansör teknik servis yetkilisi fahri korkut , asansörlerin yıllık periyodik kontrollerini yaptırmaları konusunda bina yöneticilerini ve profesyonel bina yönetim firmalarını uyardı. 
aksaray saray asansör teknik servis yetkilisi fahri korkut , asansörlerin yıllık periyodik kontrollerini yaptırmaları konusunda bina yöneticilerini ve profesyonel bina yönetim firmalarını uyardı. korkut,  apartmanlar ve iş yerleri gibi pek çok yerde  binlerce insanı taşıyan asansörlerin aylık bakım periyodik kontrolleri konusunda açıklamalarda bulundu. korkut , asansör İşletme, bakım ve periyodik kontrol yönetmeliği”nin zorunlu olarak uygulamada olduğunu, bu yönetmeliğe göre bina yöneticilerinin sorumluluklarının olduğunu söyledi. bina yöneticilerinin; binada bulunan asansörlerin aylık bakımlarının yaptırılması ve bununla ilgili olarak yetkili bir asansör firması ile bakım sözleşmesi yaptırmış olmaları gerektiğinin altını çizen korkut, ayrıca yılda 1 kez asansörün periyodik kontrolünü a tipi muayene kuruluşuna yaptırmaları gerektiğini ve bu işlemlere ait ücretlerin ödenmesi gerektiğini ifade etti.
"artık asansörler bu kimlik numarası ile takip ediliyor"
asansörler için kimlik numarası ve etiket konusunun çok önemli olduğunu belirten korkut , asansörün piyasaya arz edildiği tarih itibarıyla ilk yılın sonunda, devamında ise yılda en az bir kere olmak üzere her asansörün yıllık kontrolü yaptırılır. bu kontroller a tipi muayene kuruluşları tarafından yapılır ve kırmızı, sarı, mavi ve yeşil etiketlerle asansörün denetim sonucu ilan edilir."dedi.
kırmızı etiket hakkında bilgiler veren korkut, kontrol sonucunda yüksek risk taşıyan ve en kısa sürede giderilmesi gereken uygunsuzlukların tespit edildiği güvensiz asansörlere "kırmızı etiket" iliştirilir. kırmızı renkli bilgi etiketi iliştirilmiş olan asansöre ilişkin uygunsuzlukların 30 gün süre içinde giderilmesi gerekir. aksi halde asansör mühürlenerek kullanıma kapatılır. kırmızı renkli bilgi etiketi iliştirilmiş olan güvensiz asansöre yönelik takip kontrolü, periyodik kontrol raporunun ilgili idareye, bina sorumlusuna ve asansör monte edene veya onun yetkili servisine iletildiği tarihten itibaren otuz gün sonra yapılır. takip kontrolünde mümkün olduğunca, söz konusu asansörün yıllık kontrolünü gerçekleştiren uzman kontrol mühendisinin görevlendirilmesi sağlanır."dedi.
sarı etiket hakkında da bilgiler veren korkut ,test ve denetimler sonrasında, can ve mal güvenliği için kusurlu seviyede risk oluşturan asansörlere "sarı etiket" iliştirilir. sarı renkli bilgi etiketi iliştirilmiş olan kusurlu asansöre yönelik takip kontrolü, periyodik kontrol raporunun ilgili idareye, bina sorumlusuna ve asansör monte edene veya onun yetkili servisine iletildiği tarihten itibaren 60 gün sonra yapılır."dedi.
mavi etiket hakkında bilgiler veren korkut , denetimler sonrasında, can ve mal güvenliği için hafif kusurlu seviyede risk oluşturan asansörlere "mavi etiket" iliştirilir. mavi renkli bilgi etiketi iliştirilmiş olan hafif kusurlu asansöre yönelik takip kontrolü, periyodik kontrol raporunun ilgili idareye, bina sorumlusuna ve asansör monte edene veya onun yetkili servisine iletildiği tarihten itibaren 12 ay sonra yapılır."dedi.
yeşil etiket hakkında bilgiler veren korkut ,test ve denetimler sonrasında, can ve mal güvenliği için hiçbir risk taşımayan uygun asansörlere iliştirilen etikettir.asansörlerde bu etiketi gördüğünüzde güvenle binebilirsiniz ." diye konuştu. 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası