banner
Eğitim

ASÜ-TUSAŞ İŞ BİRLİĞİ İÇİN İLK SOMUT ADIMLAR ATILDI

‘Genç bir üniversiteyiz ve yüksek bir potansiyelimiz var’   Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, Türk Havacılık Uzay Sanayi (TUSAŞ) Genel Müdür Yardımcısı Özkan Altay’ı ve Aksaray Üniversitesi..

ASÜ-TUSAŞ İŞ BİRLİĞİ İÇİN İLK SOMUT ADIMLAR ATILDI
banner

‘Genç bir üniversiteyiz ve yüksek bir potansiyelimiz var’

 

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, Türk Havacılık Uzay Sanayi (TUSAŞ) Genel Müdür Yardımcısı Özkan Altay’ı ve Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Genel Müdür Yardımcısı Dr. Recep Kılınç’ı ziyaret etti.

Teknolojik proje desteklemeleri ve ASÜ-TUSAŞ iş birliği ile geliştirilebilecek projeler değerlendirildi.Helikopter, uçak, insansız hava araçları, uzay sistemleri… TUSAŞ, alana dair yaptığı çalışmalarla küresel düzeyde dikkat çekiyor. Rektör Prof. Dr. Alpay Arıbaş, TUSAŞ’ın bu çalışmaların yanı sıra öğrencileri ve akademisyenleri kapsayan projelere destek verdiğini belirterek, her iki kurum arasında üretim odaklı yeni iş birliklerinin sağlanabileceğini iletti. Bunu sağlamak adına yapılması gerekenleri büyük bir samimiyet içinde yapmaya hazır olduklarını kaydeden Rektör Arıbaş, “Genç bir üniversiteyiz ve yüksek bir potansiyelimiz var. Biz, bu potansiyeli mümkün olan en iyi biçimde değerlendirmeye gayret ediyoruz. İnşallah kısa süre içinde Teknopark aktif hale gelecek ve somut proje üretimi hızlanacak” dedi. Rektör Alpay Arıbaş, TUSAŞ yetkililerinin kısa süre sonra ASÜ’ye gelerek projeler, desteklemeler, üretim, havacılık ve uzay sanayi çalışmaları hakkında bilgilendirmeler yapacağını ve iş birliği sürecinin yeni bir boyut kazanacağını belirtti.

YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR

ÜRETİM POTANSİYELİNİ GELİŞTİRİR

KOSGEB ziyaretinde ASÜ Teknopark ve şirketleşme süreçlerine ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı ziyarette girişimcilik, Ar-Ge, teknolojik üretim, işletme geliştirme ve uluslararasılaşma alanlarında neler yapılabileceği konuşuldu. Kurumların birlikte iş üretmesinin hem akademik hem sosyal hem ekonomik hem de kültürel bağlamda yeni ufuklar doğuracağına dikkat çeken Rektör Alpay Arıbaş, “Biz, toplumsal menfaat öncelikli çalışmalar üretme gayretindeyiz. Yenilikçiliğin, araştırmaya ve bilimsel gerçekliğe dayalı üretimin ve rekabetçiliğin geniş bir zemin kazanması ve en nihayetinde sosyal ve ekonomik kalkınmanın sağlanması, ancak ve ancak potansiyellerin verimli biçimde değerlendirilebilmesiyle mümkün olabilir. ASÜ olarak bu doğrultuda projeler üretme çabasındayız” dedi. ASÜ Teknoparkın da bu amaç doğrultusunda ilerlediğini dile getiren Prof. Arıbaş, “Allah’ın izniyle kısa bir süre sonra Teknopark aktif hale gelecek. Şirketlerin üretim ve Ar-Ge konusundaki beklentilerine yüksek düzeyde karşılık verecek olan Teknopark, şehrimiz ve üniversitemiz için yeni bir dönüm noktası olacak” dedi. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası