banner
Sağlık

Beş günlük embriyo transferi kursu tamamlandı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Embriyo Transferi Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen ‘Sığırlarda Embriyo Transferi Kursu’ üç ilden beş kursiyerin katılımıyla gerçekleştirildi. ‘Katılım Belgeli’ kurs, yüksek et ve süt verimine..

Beş günlük embriyo transferi kursu tamamlandı
banner

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Embriyo Transferi Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen ‘Sığırlarda Embriyo Transferi Kursu’ üç ilden beş kursiyerin katılımıyla gerçekleştirildi. ‘Katılım Belgeli’ kurs, yüksek et ve süt verimine sahip sığır ırklarının elde edilmesine katkı bakımından büyük önem arz ediyor. Senato Salonu’ndaki törende konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Engin Deligöz, ASÜ’nün genç bir üniversite olduğunu ve özellikle 2015 yılından bu yana bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda bir büyüme stratejisi izlediğini söyledi. En kapsamlı yatırımları -toplumsal karşılığının da yüksek olması bakımından- sağlık alanında yaptıklarını dile getiren Prof. Deligöz, Tıp Fakültesi başta olmak üzere insan sağlığıyla doğrudan ilintili okullar kurulduğunu, bölüm ve programların zenginleştirildiğini ve lisansüstü eğitimlerin nicelik ve nitelik bakımından bir üst faza taşındığını kaydetti.

Hayvan sağlığının toplumsal sağlık konusunun önemli bir bileşeni olduğunu ve ASÜ’de bu hususa dair de oldukça kapsamlı çalışmalar yapıldığını anlatan Rektör Yardımcısı Engin Deligöz, “Veteriner Fakültemiz yeni ve modern binasına taşındı, akademik kadro büyüdü, Hayvan Hastanesi kuruldu, Deney Hayvanları Merkezi faaliyetlerine başladı… Bu yatırım zincirinin bir diğer önemli halkası olan Embriyo Transferi Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi de Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı desteği ile kurularak çalışmalarına başladı. Merkezimizde akademik faaliyetlerin yanı sıra topluma katkı eksenli eğitim programları da düzenleniyor. Veteriner Hekimlerinin katıldığı ‘Sığırlarda Embriyo Transferi Kursu’ da bu eğitim faaliyetlerinden birisidir” dedi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Engin Deligöz’ün elinden Katılım Belgelerini alan kursiyerler de bilgi ve deneyimlerinin artması ve güncel gelişmelere erişme bakımından kursun son derece faydalı olduğunu ifade ettiler. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası