banner
Esnaf

Bisiklete talep artıyor

yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte aksaray”daki bisiklet satışlarında da artış yaşanmaya başladı. yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte aksaray”daki bisiklet satışlarında da artış yaşanmaya başladı. bisiklet satışlarıyla ilgili bilgiler veren erba..

Bisiklete talep artıyor
banner

yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte aksaray”daki bisiklet satışlarında da artış yaşanmaya başladı.
yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte aksaray”daki bisiklet satışlarında da artış yaşanmaya başladı. bisiklet satışlarıyla ilgili bilgiler veren erba bisiklet yetkilisi erol çelik “aksaray”da, bisiklet satışlarında son yıllarda çok iyi bir durumda. Şehirde genççinden yaşlısına herkes bisiklet kullanıyor. Özellikle havaların ısınmasıyla bisiklete olan talep arttı" şeklinde konuştu. araziye elverişli donanıma sahip dağ bisikletlerine de talebin fazla olduğunu aktaran çelik, kalın tekerle ve kullanıma her zeminde elverişli olan dağ bisikletleri özellikle geçlerden ve bisikleti spor amaçlı kullananlardan büyük ilgi görüyor. vatandaşlar bisikletleriyle hafta sonlarını kırsal alanlarda tur yaparak geçirmekten keyif aldığını belirtiyor. biz de gelen talep üzerine bisiklet kullanıcılarına elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.
bİsİklete her kesİmden talep gelİyor
aksaray”da öğrenci sayısının çok olması ve bu sayının her geçen sene biraz daha artmasının bisiklet satışlarını olumlu yönde etkilediğini dile getiren çelik, bisiklete olan talebin sadece öğrencilerden olmadığını söyledi. çelik , “bisiklete her kesimden talep geliyor. mesela bir baba buraya gelip, çocuğuna da alıyor kendisine de alıyor eşine de alıyor. aile turu yapıyorlar. böyle satışlarımız çok oluyor. bisikleti zevk amaçlı profesyonel olarak kullananlar da var. bu vatandaşlar kurdukları topluluklarla aksaray ve çevresine bisiklet turları düzenliyorlar. bu tür müşterilerimiz de her geçen gün artıyor. bazı memur ve işçiler işyerine giderken bisiklet kullanmayı tercih ediyor. memurlara, profesörlere toplu halde satıyoruz. bisiklet satışlarını sadece öğrencilerle kısıtlamak doğru olmaz. bisikletin sezonu yaz sezonu biliyorsunuz. 2-3 aydır satışlarda durağan bir seviyedeydik. Şu an havalardan kaynaklı olarak bir hareketlenme mevcut. bu hareketlenme okulların kapanması ile daha da artar.”dedi.
gİyİme dİkkat edİlmelİ
bisiklet kullanırken giyilen giysilerin de son derece önemli olduğunu aktaran çelik, herhangi bir düşme anında kullanıcının üzerindeki giysi ve ekipmanların hayati önem taşıdığını belirtti. bisiklet kullanırken mutlaka kask ve eldiven takılması gerektiğinin altını çizen çelik, şunları söyledi: "kask herhangi bir düşme anında kullanıcının kafasını, ensesini ve yüzünün yan taraflarını korur. bisiklet kaskları çok hafiftir. bu yüzden kullanıcıları pek rahatsız etmez. bisiklet eldivenleri de avuç içlerini korur. düşme anında refleks olarak avuç içi yere temas eden vücudun ilk noktalarındandır. ayrıca avuç içinin nasırlaşmasını da önler. bunun dışında en önemli noktalardan biri de kullanıcıların ellerinin uyuşmasını engeller. bisiklet kullanırken kilitli pedal ve kilitli özel bisiklet ayakkabısı kullanması gerektiğini aktaran çelik , "bisiklet ayakkabılarının altı serttir. pedala daha güçlü basmayı sağlar ayrıca bileğin burkulmasını engeller. kilitli bisiklet ayakkabısı ve pedalı tıpkı kayaktaki gibidir. tek hamle ile çıkarılabilir. en önemli özelliği ise performansı arttırmasıdır. çünkü bisiklet kullanırken ayağı yukarı doğru çekerken bile pedala güç uygulanır. foto-haber: ali furat

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası