banner
Siyaset

‘Bizim için Aksaray’ın menfaati önemlidir’

cumhuriyet halk partisi (chp) aksaray İl başkanı ali abbas ertürk beraberinde gelecek partisi İl başkanı muhammed dilmaç ve demokrat parti İl başkanı servet ceylan ile birlikte 10 ocak çalışan gazeteciler..

‘Bizim için Aksaray’ın menfaati önemlidir’
banner

cumhuriyet halk partisi (chp) aksaray İl başkanı ali abbas ertürk beraberinde gelecek partisi İl başkanı muhammed dilmaç ve demokrat parti İl başkanı servet ceylan ile birlikte 10 ocak çalışan gazeteciler günü kapsamında aksaray”da görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi. ertürk, gazetecilere hitaben yaptığı konuşmasında organize sanayi bölgesi”nde (osb) bir takım sorunlu satışlar yapıldığını iddia etti.

aksaray kaygısıyla, şehrin kaynaklarını koruma amacı ve işsiz gençlerin hakkını hukukunu korumak maksadıyla bu açıklamayı yapma gereği duyduğunu ifade eden ertürk; “bu gün organize sanayi bölgesi”nde yeni yatırımlar için arsa kalmamışken osb”nin en büyük üçüncü arazisini yatırım yapmayacağını bile bile bir siyasiye peşkeş çekmenin, allah katında vebali olduğunu biliniz. bunun aksaray halkına karşı vicdani ve mahkemeler önünde hukuki sorumluluğu olduğunu da unutmayınız” dedi. 

ertürk açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “organize sanayi yönetim kurulu 7 haziran 2018 tarih ve 2018 / 95 sayılı yönetim kurulu kararı ile 8025 ada 1,2,6,7 parsellerinde toplam 128.852,24 m2 arsayı tolgahan mühendislik”e, 7 haziran 2018 tarih ve 2018/ 94 sayılı yönetim kurulu kararı ile 8025 ada, 4-5 parsellerinde toplam 55.512,18m2 arsayı Şahoğlu mimarlık şirketine olmak üzere, toplam 184 bin 364,42 m2 arsayı 2 kardeşe ait şirketlere ön tahsis adı altında verdi. 2022 arsa fiyatlarıyla 27 milyon 654,663 tl. arkadaşlar, osb”nin 103 maddelik yönetmeliği elimizde, hukukçularımızla bu yönetmeliğin tamamını okuduk, inceledik. osb yönetmeliğinde ‘Ön tahsis” diye herhangi bir ibareye rastlayamadık.  bu kadar büyük bir arsa, yönetmeliğe aykırı ve usulsüz bir şekilde, alparslan Öztürk”e ve onun kardeşi tolgahan Öztürk”e ait şirketlere peşkeş çekilmiştir. yönetmelikte ön tahsis olmadığına göre bunu bir tahsis kabul edersek, arsa tahsisini düzenleyen osb yönetmeliğinin 55. maddesi çok açıktır. yönetmelik der ki ‘tahsisten sonra 15 gün içerisinde sözleşmesi yapılmayan tahsisler geçersiz sayılır.” dolayısıyla bu tahsisin 22 haziran 2018 tarihi itibariyle kendiliğinden geçersiz sayılması gerekmektedir. yönetmeliğin bu açık hükmüne rağmen üç buçuk yıl boyunca osb yönetimi hiç bir işlem yapmadan, bir kuruş bile ödeme almadan, bu tahsisi iptal etmeden bekletmiştir. amacımız siyaset yapmak değil, aksaray halkına ait olan ve birilerine peşkeş çekilen bu arsanın iptal edilmesini sağlamaktır” şeklinde konuyu açıkladı.  (haber bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası