banner
Gündem

‘Bu acıya son verebiliriz’

aksaray milletvekili ayhan erel, tbmm genel kurulu”nda şeker hastası çocukların yaşadığı sıkıntıları gündeme getirdi.  Şeker hastası bir çocuğun ölçüm için günde 5-10 defa parmağının delinebildiğini ve ölçüm çocukların gece yarısı..

‘Bu acıya son verebiliriz’
banner

aksaray milletvekili ayhan erel, tbmm genel kurulu”nda şeker hastası çocukların yaşadığı sıkıntıları gündeme getirdi. 

Şeker hastası bir çocuğun ölçüm için günde 5-10 defa parmağının delinebildiğini ve ölçüm çocukların gece yarısı uykularından dahi uyandırılmak zorunda kaldığını hatırlatan erel, ” 23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı”nda on binlerce şeker hastası çocuğumuzu sevindirebilirdik fakat ne yazık ki gerçekleşmedi. bir çocuğun, iğneyle günde 5-10 defa parmağının delinmesinin acısını hayal edebiliyor musunuz? bunlar, bir gecede, yarısı uykudan uyandırılarak da yapılıyor; tam bir kâbus” dedi.

İğnesiz ölçüm sensörleri olduğunu ve bunun sgk tarafından karşılanmadığını, ilgili ölçüm cihazlarının sgk tarafından karşılanmasıyla bu sorunun çözülebileceğini söyleyen erel; “evlatlarımıza daha fazla acı çektirmeden ilgili sensörlerin sgk tarafından ödeme kapsamına alınması gereklidir” diye konuştu. (haber bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası