banner
Esnaf

BU PAZARA İLGİ HER GEÇEN HAFTA ARTIYOR

evlerinde üretiyorlar bu pazarda satıyorlar aksaray belediyesi ile kadın koordinasyon merkezi tarafından başlatılan ‘hanım eli pazarı”ne ilgi her geçen gün artıyor. kadınların ürettiği el emeği ürünler her hafta çarşamba günü..

BU PAZARA İLGİ HER GEÇEN HAFTA ARTIYOR
banner

evlerinde üretiyorlar
bu pazarda satıyorlar
aksaray belediyesi ile kadın koordinasyon merkezi tarafından başlatılan ‘hanım eli pazarı”ne ilgi her geçen gün artıyor. kadınların ürettiği el emeği ürünler her hafta çarşamba günü cumartesi hazar alanına kurulan stantlarda görücüye çıkıyor.
evİnde yapip pazarda satiyor
uygulamadan oldukça memnun olduklarını ifade eden pazar esnaflarından reyhan aydın, “kendi evimde içli köfte,yaprak sarma,paşa lokumu yapıp getirdim bu hafta pazara bunun yanında içli mantı,un tarhanası ve bahçemde kendimin kuruttuğu meyveleri satarak ev ekonomisine katkıda bulunuyorum. İlgi alaka her geçen hafta artıyor. Şükür kendim üretip kendim satarak kendi cep haçlığımı da buradan karşılıyorum."dedi.
çocuklara bez bebek Üretİyor
hanım eli pazarında  örgü bebek tasarımcılığı yapan nilgün ekici, “evde hazırladığım örgü bebekleri pazar sayesinde vatandaşları ile buluşturmayı başardım. Örgü bebeklerimle çocuklara hitap ediyorum. bu nedenle de özellikle çizgi film kahramanlarını, geleneksel ve folklorik değerlerimizi bebek olarak tasarlıyorum. Örneğin; pembe panter, Şirin baba, pepe, nasreddin hoca, kardan adam ve keloğlan gibi masal kahramanlarını çalışıyorum genellikle. ama isteğe bağlı olarak, özel sipariş de üretebilirim. otomobillere asmak amacıyla, 10 cm boyutlarında maskotlardan ve anahtarlıklardan tutun da 35-40 cm.”e kadar örgü bebeklerimiz mevcut. hedef kitlemizin çocuklar olması nedeniyle üretimlerimizde çok duyarlı davranıyoruz. sağlık sorunları yaratmaması için alerjik olmayan malzeme kullanıyorum. bu oyuncaklar fiyatları ise 10 lira dan başlıyor ve 25 liraya kadar çıkıyor.bu işi internetten öğrendim. günlük ortalama 2 veya 3 ürün üretip satıyorum."dedi.
kursta yaptiĞimiz ÜrÜnlerİ satarak
ev ekonomİsİne katkida bulunuyoruz
aksaray atatürk ilkokulu atölyesinde arkadaşları ile beraber ürettiği ürünleri pazarda satan ev hanımı funda gülkıya, “bu hafta pazara rölyef,iğne oyası ve takılar getirdim. bu pazar bizim için çok iyi oldu. biz bu ürünleri kursumuzda arkadaşlarımla beraber yapıp satıyoruz. ben bugün burada satış yapıyorum. ama arkadaşlarım da kursumuzda ürün üretmeye devam ediyor. İşlerimiz havaların ısınması ile birlikte artamaya başladı. yaz mevsiminde daha da hızlanacağını ümit ediyoruz. Ürün fiyatları ise 15 -20 lira arasında. “diye konuştu.
bu pazar kadinlarin buluŞma noktasi halİne gelİyor
pazar esnaflarından ev hanımı tuğba aydın, “pazarda tezgahımızda tatlı ve gözleme yapıp satıyoruz. ben bu işi görümcem ile beraber ortaklaşa yapıyorum. aksaray halkının hanım eli pazarına ilgi alakasından memnunuz. burada vatandaşlar gıdı dan hediyelik eşya ve el emeği göz nuru ürünleri rahatlıkla ulaşabiliyor. bu pazar kadınların buluşma noktası haline geliyor. bunun yanında belediye başkanı haluk Şahin yazgı”nın eşi hasibe yazgı, ise bizleri her hafta ziyaret ederek bizlere elinden gelen desteği veriyor."diye konuştu. foto-haber :ali furat

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası