banner
Esnaf

Çam fıstığı fiyatı altınla yarışıyor!

son yıllarda verimi düşen çam fıstığı altınla yarışıyor. verim artırma projelerini bekleyen üreticiler, çam balı yapımında kullanılan basra böceklerinin ağaçlara zarar verdiğini söyledi. son yıllarda verimi düşen çam fıstığı altınla..

Çam fıstığı fiyatı  altınla yarışıyor!
banner

son yıllarda verimi düşen çam fıstığı altınla yarışıyor. verim artırma projelerini bekleyen üreticiler, çam balı yapımında kullanılan basra böceklerinin ağaçlara zarar verdiğini söyledi.
son yıllarda verimi düşen çam fıstığı altınla yarışıyor. verim artırma projelerini bekleyen üreticiler, çam balı yapımında kullanılan basra böceklerinin ağaçlara zarar verdiğini söyledi.
aksaray”da çam fıstığı satan aktar ramazan kuruöz, “türkiye”de çam fıstığının “ana yurdu” olarak bilinen İzmir bergama”daki kozak yaylası”nda üretimin düşmesiyle birlikte çam fıstığı fiyatları yükseldi. çam fıstığının kilogram fiyatı bundan birkaç yıl önce 200-300 lira arasındaydı. bu fiyat bile ortalama bir aile bütçesi için yüksek iken verimin düşmesiyle daha da tırmandı ve 500 liraya kadar çıktı.” dedi.
2018 yılında çam fıstığı üretim miktarının 360 bin ton olduğunu belirten kuruöz, son 4 yıldır üretim miktarının bu rakamlarda seyrettiğini dile getirdi. kuruöz, “Üreticiler verimin düşmesi nedeniyle eski ihracat pazarlarının da kaybedildiğini söylüyor. çam fıstığında rekoltenin çok düşük olması nedeniyle fiyatlar her geçen yıl artıyor." şeklinde konuştu.
çam fıstığının faydalarından bahseden kuruöz: “fıstık çamının kozalağında bulunan çam fıstığının sağlık yararları arasında enerji artırma, iştahsızlık, diyabet yönetimi, kardiyovasküler sağlığı destekleme, psikolojik sağlığı destekleme, kemikleri ve bağışıklık sistemini güçlendirme, görme yeteneğinin iyileştirilmesi, kilo kaybının desteklenmesi, cildin iyileştirilmesi ve saç derisi sorunlarının tedavisi yer almaktadır.” dedi. foto-haber: dilara arslangedİklİ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası