banner
Esnaf

Çarşı ve pazarda aşure bereketi

aksaray”da muharrem ayı ile birlikte vatandaşlar aşure yapıyor. kuruyemiş ve bakliyat satan esnaf ise işlerinin hareketlenmesinden memnun olduğunu belirtiyor. kuruyemiş fiyatlarının yüksek seyretmesi nedeniyle vatandaşlar ise alternatif ürünlere yöneliyor. vatandaşların..

Çarşı ve pazarda aşure bereketi
banner

aksaray”da muharrem ayı ile birlikte vatandaşlar aşure yapıyor. kuruyemiş ve bakliyat satan esnaf ise işlerinin hareketlenmesinden memnun olduğunu belirtiyor. kuruyemiş fiyatlarının yüksek seyretmesi nedeniyle vatandaşlar ise alternatif ürünlere yöneliyor.
vatandaşların aşureliklerini almaya başlamasıyla çarşı-pazarda hareketlilik başladı. İslam dünyası için önemi büyük olan aşure günü”nde paylaşma ve kardeşlik vurgusu yapılıyor. günün en önemli yanını ise aşure çorbası oluşturuyor. çok sayıda ürünün karışımından oluşan aşurenin, lezzetli olduğu kadar sağlık açısından da oldukça faydalı olduğu belirtiliyor.
hareketlİlİk ay bİtene kadar sÜrer
aşurelik alışverişi ile ilgili bilgiler veren talha baharat işletmecisi yaşar çoban, “bazı vatandaşlarımız aşurede kullanılacak malzemeleri tek tek talep ederken bazı vatandaşlarımız da bizden malzemeleri toplu olarak talep edebiliyor. kuruyemiş fiyatları halen istenilen seviyeye gelmediği için halk ta alternatif ürünleri deniyor. Şu an badem 85 lira seviyesinde iken fındık 75 civarında. fındık yerine fıstık, bademin yerini tutmaz ama kayısı çekirdeği rağbet görüyor” dedi.
aşure hareketliliğinin iki hafta kadar sürdüğünü söyleyen çoban, fiyatlar hakkında da bilgiler vererek şöyle konuştu:  “aşlık 4 lira, kayısı 12 lira, üzüm 20 lira, fıstık 30 lira, incir 12 lira, ceviz 65 lira, badem 85 lira, fındık 75 lira buğday 4 lira, kırık pirinç 3,5 lira.” foto-haber:  ali furat

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası