banner
Eğitim

Diş hekimliği için son bir adım kaldı

‘saĞlik yatirimlari toplumsal deĞer bakimindan çok kiymetlİ” aksaray Üniversitesi (asÜ) rektörü prof. dr. yusuf Şahin, genelde kampüsteki sağlık yatırımları, özelde diş hekimliği fakültesi”ndeki son durum hakkında önemli bilgiler aktardı.  sağlık yatırımlarının..

Diş hekimliği için son bir adım kaldı
banner

‘saĞlik yatirimlari toplumsal deĞer bakimindan çok kiymetlİ”

aksaray Üniversitesi (asÜ) rektörü prof. dr. yusuf Şahin, genelde kampüsteki sağlık yatırımları, özelde diş hekimliği fakültesi”ndeki son durum hakkında önemli bilgiler aktardı.  sağlık yatırımlarının toplumsal değer bakımından çok kıymetli olduğunu ve bütünleşik bir perspektifle konuyu ele aldıklarını kaydeden Şahin, kampüste akademik olarak gelişen sağlık altyapısının şehre pozitif olarak yansıdığını vurguladı. tıp fakültesi”nin kurulmasının ardından bu durumun somut biçimde görüldüğünü dile getiren asÜ rektörü, diş hekimliği fakültesi”nin de şehre aynı şekilde değer kazandıracağını iletti.

‘saĞlik yatirimlari zİncİrİnİn tÜm halkalari tamamlandi”

diş hekimliği fakültesindeki süreç ve kampüste bu kapsamda yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler veren ile ilgili de bilgiler veren Şahin; 2021 yılının Şubat ayında asÜ diş hekimliği fakültesi”nin kuruluş kararı, cumhurbaşkanımız recep tayyip erdoğan”ın imzasının ardından resmi gazetede yayımlandı. diş hekimliği fakültesinin kurulması kararı ile birlikte kampüsümüzdeki sağlık yatırımları zincirinin tüm halkaları tamamlanmış oldu” dedi.


bakanlik onayinin ardindan ÖĞrencİ alimlari baŞlayacak

diş hekimliği fakültesi”nin kurulmasının ardından yerel düzeyde gerekli olan diğer tüm çalışmalara hızla başladıklarını aktaran; “bu kapsamda ilk olarak aksaray ağız ve diş sağlığı merkezi ile afiliasyon protokolü imzalamak için yükseköğretim kurulu (yÖk)”ndan izin istedik. İzin yazısı yÖk”ten geldikten sonra afiliasyon protokolü, İl sağlık müdürlüğüne iletildi. İl müdürlüğü de 2021 yılının nisan ayında afiliasyon protokolünü sağlık bakanlığı”na gönderdi. bakanlık nezdinde gerekli olan çalışmalar devam ediyor. Şimdi bakanlıktan gelecek onay haberini bekliyoruz. sonrasında ise çalışmalar bir üst faza taşınmış olacak. amacımız, mümkün olan en hızlı biçimde diş hekimliği fakültesinin öğrenci ve öğretim üyesi alabilmesini ve topluma hizmet verir hale gelebilmesini sağlamak” diye konuştu.  foto-haber:Şeyda coŞar

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası