banner
Esnaf

El birliği ile çalışmanın gücünü gösterdiler

aksaray”da kadın esnaf açtığı 12 metrekare dükkân ile 15 kadına ek gelir kapısı oldu.  Şemsiyeli sokakta 10 yıldır hizmet veren iki çocuk annesi nuray İpek, kadınların ürettiği el emeği ürünlerine..

El birliği ile çalışmanın gücünü gösterdiler
banner

aksaray”da kadın esnaf açtığı 12 metrekare dükkân ile 15 kadına ek gelir kapısı oldu.  Şemsiyeli sokakta 10 yıldır hizmet veren iki çocuk annesi nuray İpek, kadınların ürettiği el emeği ürünlerine işletmesinde yer verdiği, bu sayede 15 kadına iş imkânı sağladığını söyledi.
çalışıp emek verildiği takdirde her zorluğun üstesinden gelinebileceğini ifade eden İpek, ” İşletmemde eşarp, şal ile çeyiz malzemeleri satışı yapıyoruz. bir kadın işletmeci olarak ilk açtığım zaman esnaflık yapmak bir hayli zor oldu. bu zorluğu çalışarak ve emek vererek başardım. İşimi severek sürdürüyorum. Şu anda tüm geçimimi işletmemden sağlıyorum ve çocuklarımı okutuyorum. İşletme olarak el örgüsü işine ağırlık verdik. kadınlarımız evlerinde yaptığı el emeği göz nuru yaptıkları bebek battaniyeleri, hırkaları ve çorapları örüp bana getiriyor, bende burada satıyorum. bu şekilde 15 kadına ek gelir kapısı oldum. kadınlarımız aylık 300 ile 400 tl para kazanıyorlar. kadınlar el birliği içinde çalıştıkları zaman yapamayacakları bir şey olmadığını gösterdik. bir kişi ile başladığım işimde 15 kadın ile birlikte iş yapmak beni çok mutlu ediyor” diye konuştu.
kadınlara çalışmanın ve üretmenin çok yakıştığını kaydeden İpek, “kadın çalışanların sayısını artırmak ve yeni iş kapıları açarak mesleki deneyim kazandırmak için elimden geldiği kadar kadınlarımızı destekliyoruz. unutmayın, kadınlar dokunduğu her şeyi güzelleştirir” dedi. foto-haber: ali furat

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası