banner
Esnaf

Evlerinize minyatür bahçe kurabilirsiniz

toprak akvaryum yayginlaŞiyor toprak akvaryum yayginlaŞiyor İnsanların doğadan uzak yaşadığını, bu nedenle evlerin birer minyatür bahçeleri olsun düşüncesi ile toprak akvaryum talep ettiğini ifade eden çiçekçi yücel sarı, ilginin de..

Evlerinize minyatür  bahçe kurabilirsiniz
banner

toprak akvaryum yayginlaŞiyor toprak akvaryum yayginlaŞiyor
İnsanların doğadan uzak yaşadığını, bu nedenle evlerin birer minyatür bahçeleri olsun düşüncesi ile toprak akvaryum talep ettiğini ifade eden çiçekçi yücel sarı, ilginin de bir hayli yüksek olduğunu söyledi.
aksaray”da insanların toprak akvaryum olarak bilinen teraryum taleplerini karşılayan İstanbul çiçekçilik işletmecisi yücel sarı; "minyatür bahçe ayrı bir eko sistem. fanusun içinde ayrı bir dünya var. toprağı tamamen özel karışım. eko sistemi tamamlayabilmesi için toprağa birçok madde koymamız gerekiyor. ayrıca uzun süre fanus içerisinde yaşayabilecek bitkileri seçmemiz gerekiyor. gerçek yosunlar, kaktüsler kullanıyoruz.  teraryumların hepsinin bir konusu ve hikayesi var. kimi ofis, bahçe, aksesuar, deniz, göl şeklinde ve tamamen canlı bitkilerden yapılanları tercih ediyor. kimi ise yapay bitkilerden yapılanları talep ediyor. fiyatları ise 55 liradan başlayıp 175 liraya kadar çıkıyor." dedi.
"bİtkİ doktoru gİbİyİz "
İlgiden oldukça memnun olduğunu ifade eden yücel sarı, "bitki doktoru gibi olduk. müşterilerim bitkileri hastalandıklarında, tatile gittiklerinde bana getiriyor. bitkilerin bakımlarını yapıyorum. saksı çiçeklerinin yerini fanus bitkileri tutmaz ama çalışan annelerimiz, babalarımız evde bitkilere çok fazla zaman ayıramıyor. bu bitkilerin çok fazla zahmeti yok. haftada bir defa su veriliyor, çok fazla yer değiştirilmiyor. ben istiyorum ki her evde bir fanus çiçek olsun."diye konuştu. foto-haber: ali furat

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası