banner
Sağlık

Geleneksel yönteme alternatif çözüm

Sağlıklı dişlere geleneksel yöntemlerle zarar verildiği, dişlerin ömrünün kısaldığı ve diş kayıplarına neden olduğunu bildirdi. Hızla gelişen teknolojiyle birlikte modern tıbbında alanı genişliyor. Son yıllarda geleneksel yöntem olan köprü ve..

Geleneksel yönteme alternatif çözüm
banner

Sağlıklı dişlere geleneksel yöntemlerle zarar verildiği, dişlerin ömrünün kısaldığı ve diş kayıplarına neden olduğunu bildirdi. Hızla gelişen teknolojiyle birlikte modern tıbbında alanı genişliyor. Son yıllarda geleneksel yöntem olan köprü ve proteze alternatif çözüm olarak geliştirilen implant tedavisi, diş kökünü taklit ederek gülüşünüzü yeniden kazandırıyor.

Diş Hekimi Mustafa Egemen Sözeri,  son yılların en çok tercih edilen implant diş tedavisine üzerine konuştu.

Sözeri, implant tedavisinin günümüzün en güncel, en başarılı tedavilerinden biri olduğunu aktardı. İmplant tedavisi yaygınlaşmadan önce protez ve köprü yöntemleri kullanıldığını kaydeden Diş Hekimi Sözeri, geleneksel yöntemlerin sağlıklı dişlere zarar verdiğini, dişlerin ömrünün kısaldığını ve diş kayıplarına neden olduğunu bildirdi. Egemen Sözeri şöyle konuştu: “İmplant yaygınlaşmadan önce protez tedavilerimiz vardı. Bu işlemlerde sağlam dişlerde zarar görüyordu. Dolayısıyla dişler ilerleyen senelerde çürüyordu. Ama implant tedavisinde böyle bir sorun yok. Kişinin kemik yapısı iyiyse lokal bir anestezi yaparak 5-10 dakikalık bir işlemle operasyonu tamamlıyoruz. Kemik yapısı iyi değilse kemik tozu ile kemiği destekliyoruz. Daha sonra ise yerleştirdiğimiz implantın üzerine protez diş takıyoruz.”

‘GÜLÜŞÜNÜZÜ YENİDEN KAZANDIRIYORUZ’

İmplantın diğer dişlerin, diş köklerinden bağımsız olduğunu ve yapay bir diş kökünü taklit ettiğini dile getiren Egemen Sözeri “İmplant, eksik dişlerin tedavisinde kullanılan ve çene kemiğinin içine yerleştirilen titanyum malzemeden yapılmış vidalardır. Bu vidaların üzerine diş protezi yerleştirilir. İmplant diş, kök görevi görür ve doğal diş gibi rahatlıkla yemek yiyebilir, konuşabilir ve gülebilirsiniz” dedi.

İmplant tedavisi düşünen hastaların dikkat etmesi gereken hususlara da değinen Mustafa Sözeri, “İmplant tedavisi 18 yaş üzeri, çene ve yüz gelişimini tamamlamış bireylere uygulanabilir bir işlemdir. İmplantların kullanım süreleri kişinin ağız bakımına dikkat etmesiyle alakalı olarak değişkenlik gösterir. Hastaların işlemden sonra kontrole gelmelerini özellikle tavsiye ediyoruz. Ağız hijyenlerine dikkat etmelerini öneriyoruz. Bunların dışında, implant tedavisi korkulacak bir işlem değildir. Hatta diş hekimlerine göre diş çekim işleminden daha basit bir işlemdir. Günümüzün en güncel ve en başarılı tedavilerindendir. Diğer dişlerin formunu değiştirmeden yalnızca tek dişi tedavi ediyoruz. Bu tedaviyle hastaya gülüşünü yeniden kazandırıyoruz” şeklinde konuştu. Foto-Haber Sümeyye ÇALIŞKAN

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası