banner
Sağlık

Grip aşısı eczanelere geldi

Aksaray’da havaların soğumasıyla birlikte erkenden aşı yaptırıp bağışıklık kazanmak isteyen vatandaşlar için grip aşıları eczanelerde yerini aldı. Grip aşısına büyük ölçüde talebin olduğunu söyleyen Aksaray Eczacılar Odası Başkanı Fatih Özçiftçi, ..

Grip aşısı eczanelere geldi
banner

Aksaray’da havaların soğumasıyla birlikte erkenden aşı yaptırıp bağışıklık kazanmak isteyen vatandaşlar için grip aşıları eczanelerde yerini aldı.

Grip aşısına büyük ölçüde talebin olduğunu söyleyen Aksaray Eczacılar Odası Başkanı Fatih Özçiftçi,  “Grip aşısı sezonunun başlamasıyla birlikte,  aşılarımızda eczanelere gelmeye başladı. 2 çeşit olan aşımız bu yıl 3 çeşide çıktı. Geçen yıl Sağlık Bakanlığı aşıyı kendisi belirlemiş ve kronik hastalığı olanlar ile 65 yaş üstü olanlara öncelik sırası vermişti. Bu yıl ise bir grup aşıda yine bu uygulama devam edecek. Bakanlık kronik hastalığı olanlar ve 65 yaş üstü vatandaşlarımızı sistemden belirleyecek ve doktorlarımız reçete yazacak. Bizlerde reçete karşılığında vatandaşlarımıza aşı vereceğiz. Bunun yanı sıra vatandaşların parayla satın alabileceği grip aşıları da geldi. Bu aşının fiyatı ise 243 lira olacak”  dedi.

‘GRİP AŞISI YAPTIRIN’

Geçen yıla oranla bu yıl daha fazla aşı olduğunu belirten Özçiftçi,  “Ülkemize 3 buçuk milyon üzerinde aşı gelecek. Grip aşısında bu yıl sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum. Şehrimizde ise grip aşılarının gelmesiyle ilk aşılar vuruldu. Eylül ayı ile Mart ayı arasında mutlaka grip aşısını yaptırmamız lazım. 65 yaş altı vatandaşlarımızda e-nabızdan aşının kendilerine ne zaman geleceğini kontrol edebilirler” diye konuştu. Foto-Haber: Ali FURAT

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası