banner
Esnaf

Halı tamircileri yeni sezondan umutlu

yaklaşık bin halı ustasının bulunduğu sultanhanı beldesinde, erkeklerin birçoğu halı restorasyonu ile geçimini sağlıyor.  yaklaşık bin halı ustasının bulunduğu sultanhanı beldesinde, erkeklerin birçoğu halı restorasyonu ile geçimini sağlıyor. bugüne kadar..

Halı tamircileri yeni  sezondan umutlu
banner

yaklaşık bin halı ustasının bulunduğu sultanhanı beldesinde, erkeklerin birçoğu halı restorasyonu ile geçimini sağlıyor. 
yaklaşık bin halı ustasının bulunduğu sultanhanı beldesinde, erkeklerin birçoğu halı restorasyonu ile geçimini sağlıyor. bugüne kadar İngiltere kraliyet sarayı, çankaya köşkü ve dolmabahçe sarayı başta olmak üzere dünyanın birçok yerinden gelen paha biçilmez halıların restore edildiği İlçenin, dünyanın en önemli halı restorasyon merkezi olarak görülüyor.
halı restorasyon ustası ali söylemez, 46 yıldır halı tamiri yaptığını söyledi. bunun çok özen gerektiren bir iş olduğunu belirten söylemez , "halı restorasyonu çok sabır isteyen bir iş. gelen halıları ilmek ilmek, nakış nakış işlemek, tamirini yaparak tekrar kullanılır hale getirmek bizim işimiz. elimiz bu işe oldukça yatkın." diye konuştu.
gelişen teknolojiyi halıya yansıtıyoruz
Şu anda türkiye”nin halı tamiri, bakım, yıkama işlemi sultanhanı İlçesinde yapıldığını belirten söylemez; “son yılarda moda olan beş börk eski halıları kesip tekrardan ayrı desen ve ayrı bir yüz ile ayrı bir renk kombini yaparak tekrardan kullanıma hazır halı ve kilim yapılıyor. bu halı ve kilimler ülkemize belli bir döviz getirisi oluyor.” dedi.
dünyanın halılarını biz tamir ediyoruz
sultan hanı ve aksaray şu anda dünyada bu konuda merkez konumunda olduğunu belirten söylemez, ”hiçbir dünya üzerinde yer yok ki bu bölge kadar halının üretildiği ve tamir edildiği bir başka bölge yok. muhtelif yerlerde iran, hindistan,  nepal, pakistan, afganistan gibi ülkelerde halı imal ediyor. fakat bu halıların tamiri de türkiye”de aksaray olduğu için bu halılar yurt dışından tamir için şehrimize geliyor. bu tamir aksaray ve sultanhanı ilçesine ekonomik anlamda ciddi katkıda veriyor.
yeni sezondan umutluyuz
2019 yılında bekletileninin gayet iyi olduğunu belirten söylemez,” son birkaç yıldır bir yükseliş trendi var. bu yıl turizm sezonun açılması ile birlikte hareket şimdiden başladı. bu sezon geçen sezondan daha iyi olacağına inanıyoruz. kış dönemi tüm hazırlıklarımızı tamamladık. İnşallah bereketli bir sezon geçiririz .”diye konuştu. foto-haber: ali furat

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası