banner
Esnaf

Kış lastiğini son güne bırakmayın!

aksaray”da kış lastiği kullanma zorunluluğu, 1 aralık”ta başlayacak ve 1 nisan 2022″ye kadar devam edecek. lastikçiler ise sürücüleri kış lastiğini taktırmayı son güne bırakmama konusunda uyarıyor. mevsim normallerinin üstünde seyreden..

Kış lastiğini son güne bırakmayın!
banner

aksaray”da kış lastiği kullanma zorunluluğu, 1 aralık”ta başlayacak ve 1 nisan 2022″ye kadar devam edecek. lastikçiler ise sürücüleri kış lastiğini taktırmayı son güne bırakmama konusunda uyarıyor.
mevsim normallerinin üstünde seyreden sıcaklıkların kış lastiği kullanımı konusunda sürücüleri yanıltmaması gerektiğini belirten esnaf fatih yanık, “1 aralık”tan itibaren ticari araçlara kış lastiği zorunluğu başlıyor. aralık ayında şehrimizde genelde hava yağışlı ve soğuk oluyor. yoğunluk olduğundan dolayı lastikçilerin önünde uzun kuyruklar oluyor. lastik taktıracak vatandaşlarımız şimdiden taktırabilirler. hava durumuna bakılırsa sıcaklıklar sabah saatlerinde 7 derecenin altında düşüyor bu yüzden kış lastiği kullanımı şimdiden başlayabilir. lastik bir aksesuar değildir, yere teması sağlayan lastiktir.  yağışlı havalarda her zaman kışlık lastik kullanımını tavsiye ediyoruz” dedi.
‘lastİk deĞİŞİmİnİ
ustalara birakin”
lastik fiyatlarının ciddi şekilde arttığını belirten yanık, işletme olarak ikinci el lastik satışı yapıldığını söyledi. yanık, lastik değişiminin ustalar tarafından yapılması gerektiğini ifade ederek, “lastiğin bilinçli bir şekilde sökülmesi ve takılması gerekiyor. lastik sökülürken yanaklarına hasar verilmemeli, lastik janttan çıkarıldıktan sonra da balans ayarı yapılmalıdır. birçok kişi kendi söküp taktığı için lastiğin yanaklarına hasar vermektedir. lastik söküp takmakta bir ustalık ister” diye konuştu. foto-haber: ali furat

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası