banner
Esnaf

Lastikçiler bereketli bir yıl geçirdi

aksaray”da 1987 yılından bu yana lastik sektöründe hizmet veren cemalettin aktürk, 2017  yılını değerlendirdi. aksaray”da 1987 yılından bu yana lastik sektöründe hizmet veren cemalettin aktürk, 2017  yılını değerlendirdi.aktürk,lastikçiler için çok..

Lastikçiler bereketli bir yıl geçirdi
banner

aksaray”da 1987 yılından bu yana lastik sektöründe hizmet veren cemalettin aktürk, 2017  yılını değerlendirdi.
aksaray”da 1987 yılından bu yana lastik sektöründe hizmet veren cemalettin aktürk, 2017  yılını değerlendirdi.aktürk,lastikçiler için çok verimli bir yıl oldu.yazlık ve kışlık lastik değişim sezonlarında bir yoğunluk dönemi yaşıyoruz. onun dışında işlerimiz rutin şekilde sürüyor.bir önceki yıla göre yüzde 35 daha verimli geçti.bunun yanında lastik park işi de  iyi gidiyor. vatandaşlara şu anda kış lastiği takıyoruz ve yaz lastiklerini işletmemizin deposunda  muhafaza ediyoruz.kış lastiğine talep her geçen yıl artıyor.
kış lastiğinin yakıt tüketimi mevsimlik lastikten daha fazla
lastik ustası cemalettin aktürk "yaz mevsiminde birçok araç sürücüsü kış lastikleri ile trafiğe çıkmaya devam ediyor. 7 derecenin altına yumuşayarak soğuk havada iyi yol tutuş imkanı veren kış lastikleri yaz aylarında tam tersi olarak 7 derecenin üzerindeki havalarda sertleşerek yolda tutuş kaybına yol açıyor. dolayısı ile yazın kış lastiği kullanmak özellikle fren mesafesinin uzamasına neden oluyor. kış lastiği kullananların büyük bir çoğunluğunun nisan ayı itibari ile yaz lastiği taktırdığını ifade eden aktürk, “gecikmeli de olsa vatandaş lastiğini değiştiriyor. yaz aylarında kış lastiği kullanmak lastiğin ömrünü azaltıyor. ayrıca fren mesafesi uzuyor. çünkü soğuk havaya göre hazırlanmış bir hamur, yazın kullanıldığı zaman dezavantajları var. kış lastiğinin yakıt tüketimi mevsimlik lastikten daha fazla.bunun yanında yakıttan kaçan bir vatandaş en ufak bir kazada 2-3 bin lira masraftan çıkıyor."dedi.
lastik tamirinde fitil tercih etmeyin
lastik tamiri konusunda da detaylı bilgiler veren cemalettin aktürk,biz genelde lastiklere yama tamiri kesinlikle fitil kullanmıyoruz.çivi ve benzeri tekere giren parçaları yerlerini doldurarak tamir ediyoruz.ben işletmemde 10 yıldır fitil kullanmıyorum.çünkü bek  sağlıklı bir şey değil.bir çivinin battığı yere tamir için tekrardan orayı tornavida soyarak fitil takıyorsun.buda deliği büyütüp lastiğin içinde bulunan tellere zarar veriyor ve ilerleyen zamanda hem kaçırıyor hemde ilerleyen zamanda  balon lama yapıyor.lastik yaptıracak vatandaşlar mutlak suretle  yama yaptırsın."dedi.foto-haber :ali furat 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası